söndag 26 februari 2012

Uppladdning

Söndagskänslan bubblar i mig som en nykolsyrad lightcola. Lite rastlöshet, lite otålighet, men mest känslan av att man vill att dagen ska vara väldigt väldigt lång. Städa behöver vi göra, sen så skulle jag vilja ta en lång promenad i solen. Räkningarna ska betalas, och helst vill jag göra någon form av väl genomtänkt söndagsmiddag. Vad behövs göras mer? Jo, slappa lite, och kanske skrota runt en aning. Kramas. Ladda med energi för vad jag misstänker blir en ganska påfrestande vecka. Mer om det framöver.

Ett bra sätt att tanka energi (både mentalt och kalorimässigt) är att gå ut och käka med folk man tycker om. Igår: Krogveckan på Hos Pelle. Restaurangen är fin och prydlig, utan att man känner sig obekväm. Mysig utan att vara för mycket vardagsrum. Surdegsbröd och ett asgott knäcke fick börja kvällen. Vi bestämde oss alla tre för att äta anka till huvudrätt. Konfiterat anklår med aigre douxsås och pak choi närmare bestämt. Vad gott det var! Ankan var så mör, och såsen passade utmärkt till. En skål med smörigt potatismos serverades till. En väl tilltagen portion som kändes genomtänkt och vällagad.

Brödpuddig med vaniljglass avslutade besöket. Ljummen brödpudding med smak av kanel, mandel, choklad och något russin. Ett ägg, som gärna hade fått vara större, serverades till. Brödpuddingen var väldigt god, om än också väldigt mäktig. Jag åt inte ens upp allt, kan ni fatta? Puddingen gav ändå mersmak och jag är numera väldigt sugen på att göra en egen variant på hemmaplan.

Servicen var genomgående bra. Trevlig och mjuk personal, som kunde sina grejer. Detta var mitt första besök på restaurangen, men jag kommer garanterat se till att gå tillbaka snart. Först och främst tack vare ankan.

(Ankan på bilden har ingenting med Hos Pelle att göra. Bildkälla.)

Nu är det dags att sätta lite fart, om den här dagen ska gå enligt plan.

9 kommentarer:

 1. Varit hos Pelle några gånger och gillar konceptet. Åt inte upp?! Jag höjer på ögonbrynen!! Har aldrig hänt mig med en dessert!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite chockad själv... är jag sjuk? :)

   Radera
 2. Vilken tur att ankan på bilden inte var samma som hos Pelle, då hade vi blivit väldigt oroliga:)
  Brödpudding är så gott, men aldrig att vi har provat göra själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brödpuddig kan mycket väl segla upp som en bubblare på dessertlistan...

   Radera
 3. Oj vad gott med ankan. Det äter vi alldeles för sällan. Brödpudding har jag faktiskt aldrig ätit. Hur är det egentligen? Måste kola runt lite medans jag väntar på spännande inlägg om det från dig. Ett extra Lycka till med din vecka!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen gott! Finns anka att köpa i "vanliga" butiker tro? Tack för lyckönskningen, den kan jag behöva.

   Radera
  2. Och brödpuddingen var smaskens! Lite som kanelbulle i puddingform.

   Radera
 4. Maten lät riktigt god, ska kolla upp Hos Pelle, helt klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var toppen. Passa på om du har möjligheten någon gång!

   Radera

Related Posts with Thumbnails