Äta ute i Göteborg

Håll i hatten nu, för här kommer det: Tant Russins Göteborgsguide!

Hello Monkey - "Urban Jungle Food and Drinks" som de själva säger. Nya smaker, fin miljö och trevlig personal. Välj mellan att plocka i Dim Sum, Sashimi eller ät en av de stadiga huvudrätterna. Råbiffen med vårlökssallad och tryffelvinägrett är en höjdare! Hello Monkey är ett sådant ställe där jag vill, utan undantag, gå igenom hela menyn. Numera finns HM inte bara på Magasinsgatan utan också på Linnégatan. Tummen upp för båda!

Dubbel dubbel - Välj gärna restaurangen på Surbrunnsgatan för där finner du Fun. Det bästa av alla världar: friterad fylld rulle (anka eller ostronskivling) som sedan ångkokas. Typ det bästa man kan äta. Allt annat är också gott. Allt.

Bild från Metro

Ai Sushi - Har seglat upp på topplistan över sushihak. Sushin är ett konstverk i sig och kommer med algsallad och picklad rödlök. Göteborgs snyggaste och kanske godaste sushi.

Lilla Linné – frågar någon om var jag tycker vi ska gå och äta svarar jag åtta gånger av tio Lilla Linné. Svenska smårätter, svensk öl. De byter meny tämligen ofta så det finns ofta något nytt att testa. Bra läge, bra service! Rätt gött häng för den som bara vill dricka.

The Rover – öl i mängder. Och sjukt god pub grub. Den där ankburgaren alltså...

Familjen – Husmanskost med en lyxig twist. En ganska liten meny, men alltid vällagat. Perfekt om man ska på något event på Stadsteatern eller Konserthuset. Spännande och innovativ drinklista.

Pasta Contorni - bästa pastaplacet i Göteborgs "Little Italy" (dvs runt Nordenskiöldsgatan). Alltid vällagat och bra service!

Sjöbaren (Haga) – Min fiskfavorit. Riktigt bra och fin färsk fisk, till bra priser! Roliga desserter har de också, vilket jag ibland kan sakna på många för övrigt bra restauranger. Bakgårdsserveringen är oslagbar en sommarkväll. De har även en systerrestaurang i Lorensberg.

Rustik Bistro - Nykomling på Linnégatan. Rustiskt (nähä?) with a twist. Riojan på glas är grymt god och grissidan likaså. Familjär känsla och bra service!

Lagerhuset  - After work? Middag? Ett glas vin/en öl/en drink? Kaffe? Här blir du nöjd oavsett. Men hit går jag mest för brunchmenyn. Deras Eggs Benedict/Royal, Frukostburrito och smoothies gör mig lycklig. Stor uteservering!

Riverton View  - Längst upp i Riverton Hotel ligger den här pärlan. Lite bortglömd, då hotellet kan tyckas ligga lite off. Men ta hissen upp och njut av en grym göteborgsk utsikt och innovativa drinkar. Det är även en restaurang, men den har jag inte testat, än.

Vi Viet (ny) - Vietnamesiskt (duh). Underbara nudelsoppor, gulligaste personalen och kikärtspannkakan är magisk. Magisk!


Bild lånad från Sjöbaren

Related Posts with Thumbnails