måndag 30 april 2012

Choccywoccydoodah!

Jag vet att det är Valborg och allt idag, så egentligen borde jag väl tipsa om något vårigt eller alkoholhaltigt. MEN jag måste bara få klämma in det här inlägget innan april är slut.

Sugarpastenäckrosor, Barbietårtor och chokladorigami (okej då, det uttrycket kom jag just på själv) - inte riktigt min grej. Så varför har jag då utsatt mig för att försöka finlira i choklad? Anledningen heter Choccywoccydoodah. I månadens Sötsaks-utmaning kan man nämligen vinna en resa till Brighton där den galna tårtbutiken med det konstiga namnet ligger. Temat är sagolikt, och jag bestämde mig för att ta det bokstavligt.

Jag är inte så mycket för puttinutt och gulligull, utan körde mer på det råbarkade och "fula". Drakägg. Nej, äggen blev inte riktigt som jag tänkt mig, det var svårare än väntat. Men lite nöjd är jag (om jag kisar när jag tittar på bilderna, ha ha) och tycker mig allt ha fångat lite av en drakes karaktär: de kan verka obehagliga vid första anblicken men innerst inne vill jag gärna tro att det döljer sig något fint och mjukt.
 Jag lånade draken här

Kinderägg, penslade med vit choklad färgad med svart pastafärg. Vit choklad- och basilikamousse. Jordgubbscurd som "gula" och frystorkade jordgubbar (vi kan kalla det fairy dust). Moussen blev jag inte riktigt nöjd med, så jag håller inne på receptet. Jordgubbscurden däremot den blev sjukt god, och fick en fin pastellig färg.

Jordgubbscurd

från Allt om Mat

100 g jordgubbar
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 st äggulor
2 msk smör

Gör så här
Mosa jordgubbarna, och pressa purén genom en finmaskig sil. Blanda moset med vatten, socker och majsstärkelse. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen av värmen och blanda ner en äggula i taget. Sätt tillbaka curden på plattan och låt sjuda under ständig omrörning. Curden ska tjockna, men den får inte koka. Ta av från värmen och rör ner smör. Låt kallna.

När går planet? Jag har redan packat!

...och när vi ändå är inne på bak-tävlingar så kan vi nog förutsätta att det inte blir något TV-program för min del, då jag inte har hört av dem. Attans, säger en halva av mig. Puh, säger den andra.

12 kommentarer:

  1. OMG! Om jag suttit i juryn så skulle du helt klart få finalplats och resa till Brighton. Grymt kamouflage av kinderäggskalen :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas hoppas att du vinner - det är du verkligen värd. Helskönt bidrag ju!

    SvaraRadera
  3. tycker att drakäggen är helt klart värda en vinst! absolut, hejaheja dig! prinsessor och sånt där, det är ju bara trams, det vet ju alla ;)

    nu blev jag sötsugen tack vare dig och måste sätta i mig en kaka eller två!

    SvaraRadera
  4. Men oj vad ambitiöst det där var! tycker verkligen det är värd en vinst...:-)

    SvaraRadera
  5. Jättefina drakägg du gjort Kim :) Attans, jag som höll tummarna för dig angående bakprogrammet. Efter att barnen varit sjuka hörde dom inte av sig mer till mig... their loss så att säga ;)

    Önskar dig en riktigt trevlig valborg, kram!

    SvaraRadera
  6. DRAKÄGG! =D Nu är det ju i och för sig sjukt lång tid kvar tills jag fyller år igen (januari... och det kan ju faktiskt få dröja ett tag nu. :P) men DÅ, DÅ tänker jag önska mig såna här ägg! Wow. SÅ imponerad!

    SvaraRadera
  7. Stilpoäng till dig! Grymt bra idé att göra drakägg. Hoppas du vinner som sagt :)

    SvaraRadera
  8. Tack så mycket, vilken hejarklack jag har! :)

    SvaraRadera
  9. Så fina drakägg! Dem skulle jag vilja ha!

    SvaraRadera
  10. Underbart! Jag tycket äggen är jättefina och mycket drakiga ;-) De låter däremot betydligt godare än drakägg, hi hi...

    SvaraRadera
  11. Tss, om det där produktionsbolaget bara visste vad de missar!

    SvaraRadera
  12. Tack ska ni ha! Vilken ego-boost :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails