torsdag 26 april 2012

På mingel kan man va'

Jag har så mycket att göra på jobbet just nu att jag knappt ens hinner läsa Ribbans Hyfs- och stilspalt på DNs hemsida. Sicken tur då att jag lusläser den annars, samt har boken hemma. Spalten läser jag för mitt goda nöjes skull, sitter gärna och skrockar för mig själv om folks dumheter. Och OM jag skulle bli bjuden på Nobelfesten någon gång framöver så skulle jag iallafall inte göra bort mig. Såvida det inte serveras för mycket rödtjut.

Jag tänkte att min fascination av vett och etikett skulle komma till nytta när jag och Lotta styrde kosan mot Villa Överås i Örgryte i tisdags. Örgryte är nämligen lite fiiiint. Ica Bokförlag bjöd in till kalas för boken "Sommar med systrarna von Sydow". Bubbel, mingel och tilltugg lovades, och vem är jag att säga nej till det?

Det var en salig blandning av folk där: damer i dyra kläder, ett gäng bloggare, någon skvallerblaska, ett och annat småbarn, förlagsfolk och vad jag gissar var släkt och vänner. Och inte att förglömma: både Linda och Ann-Louise med sällskap. Jag lyckades uppföra mig hela tiden, även om jag säkert roffade åt mig lite för mycket tilltugg. För det var gott!

 


Boken då? Jag köpte den faktiskt inte, men bläddrade igenom den vid minglet. Titeln är absolut inte missvisande, för det är precis vad du får: Sommar och systrarna von Sydow. Fantastiskt fina somriga mat-och miljöbilder.


Smarta recept, om än inget som jag upplevde var revolutionerande. Förutom kanske avokadogazpachon som jag blev sjukt sugen på.

   

Tips och trix för picknick och kalas, med ganska mycket fokus på barn. Jag tror inte jag tillhör målgruppen direkt, boken gav lite Odd Molly-vibbar (ni vet vad jag menar). Men en fin bok, javisst! En bra gå-bort present till Ebba-fans eller småbarnsföräldrar. Eller kanske som en present till någon som är såld på Marstrand och/eller Västkusten.


Sämre saker kan jag komma på att göra på en tisdag, efter ett glas bubbel kändes veckan helt plötsligt mer uthärdlig. Hallå bokförlag, jag kan tänka mig att gå på fler mingel! (Men då kanske jag både borde skrivit att jag köpte boken och hyllat den...)

16 kommentarer:

 1. Verkar som de glömt bjuda in några matbloggare....:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du såg inte min meddelande på twitter?

   Radera
 2. Så trevligt med lite mingel... självklart uppförde du dig, jag förväntade mig inget annat heller ;)

  Så gott tilltugget på fotot ser ut, ser att det är morot och sparris, men vad var det mer i det glaset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, nu ser jag rädisa skymta (det gjorde jag nog innan med men var inte hundra ändå!).

   Radera
 3. haha! Odd molly-vibbar! Klockrent! :D Roligt med lite festligheter sådär en vanlig vardag. Nästa vecka ska jag på releasefest för Kalasgott (du har säkert sett på facebook). Fesligt! :) Hoppas du får en fin helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du förstod vad jag menade :)
   Såg det, kul! Hade också anmält mig om jag inte hade plans... Hoppas ni får trevligt!

   Radera
 4. Gillar att du inte hyllade boken! (Det blir så mycket roligare då.)

  SvaraRadera
 5. Lite Örgryte mingel tackar man som sagt inte nej till. Det var himla trevligt att träffa dig och Linda där och förhoppningsvis blir det mer glamourmingel framöver. ;)

  SvaraRadera
 6. Är alltid trevligt med mingel mitt i veckan. Få smaka på goda munsbitar och förhoppningsvis prata med ett par trevliga människor. I vintras sladdade jag och en väninna iväg på cykel i isande kyla och sliriga snövägar. Vi var bjudna på mingel och tänkte så klart vin och lät bilen stå. Gissa om vi blev paffa när det bara bjöds mineralvatten...

  SvaraRadera
 7. Ser ju himla trevligt ut! Boken ser väldigt fin ut, men som du säger - vi ingår nog inte riktigt i målgruppen. Hehe.

  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt var det, men som sagt ingen bok för mig... kram!

   Radera
 8. Alltid trevligt med mingel! Log gott åt Odd Molly-kommentaren - förstår exakt vad du menar!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails