tisdag 3 april 2012

En måndag som ingen annan

Gårdagen alltså, vilken konstig måndag. Man är så van att allt går på rutin: jobba måndag till fredag. Cykla till och från jobbet. Äta-sova-skita-rutinen. Därför kände jag mig som en skolkare när jag fick lite sovmorgon på måndagsmorgonen och sedan cyklade ner till 8.42-tåget mot Stockholm. Käkade frukost (aptiten har återuppstått från de döda, hallelujah) på tåget och läste en del i Världens lyckligaste folk av Lena Sundström. (Det är en sådan bok som får mig att vilja starta en bokblogg, men det har jag nog inte tid med så jag får bara säga: rekommenderas!)

Jag hade intervjutid klockan 13 i Frihamnen. Jag tog mig dit utan problem faktiskt. Och träffade Meter Television i 23 minuter. En udda situation. Vi pratade lite bakning såklart. Men mest fokus låg på mig som person. De var väldigt tydliga med att det är bra tv de är ute efter. Om jag skulle göra mig i tv? Det återstår väl att se, jag känner mig inte som någon drama queen, eller bråkmakare och jag kan verkligen inte tänka mig att ligga i direktsändning (eller var det i Big Brother?). Men behöver de en glad skit som gillar människor och bakning, då har de hittat rätt. To be continued... Här finner ni förresten den brittiska förlagan.

Jag hade någon timmes fri hopp och lek i storstan innan tåget skulle gå hem. Jag google-mappade "lakrits" på telefonen och begav mig med bestämda steg till Lakritsroten på Sveavägen. OMG. Det var som jag dött och kommit till himlen. En butik med bara lakrits! Söt, salt, mjuk, hård, med choklad, teer, kakor, blandade påsar, klubbor, pulver, granulat you name it.

Göteborgsentreprenörer! Här har ni något att ta tag i!

Kolla bara!

300 kronor fattigare satte jag mig på tåget. Kan bli en del lakrits på bloggen framöver - just sayin'.

Chokladlakrits, ett vackrare ord får man leta efter

Hemma hos sjuklingen klockan 20. Ja, även Michael har legat däckad, så uppenbarligen var det ingen matförgiftning. Synd, jag ville gärna skylla på den där frukten...


Något av det godaste jag ätit. Evah.

20 kommentarer:

 1. Det låter spännade! undra vad du ska hitta på med lakrits? Jag själv vet inte alls vad jag skulle hitta på mer än typ glass kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kan man INTE gör med lakrits?! :D

   Radera
 2. Den affären hade jag gärna besökt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var grym, önskar det funnits något liknande här.

   Radera
 3. KLart du gör dig på Tv!! Men jag undrar, var du i Sthlm... utan att träffa MIG? Det är nära på ett helgerån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad fasen! Jag trodde vi skulle mötas i lakritsbutiken?

   Radera
 4. Haha, men har du missat mina lovord över Lakritsroten? Ett måste om jag så bara är där över dagen. Skön promenad dit och tillbaks får man också då man sitter timme efter timme på tåget. Ny resa väntar fram i maj så då blir det att fylla på lakritsförrådet igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har jag missat. Har säkert tänkt att: det där är ju ändå i stockholm, inte värt att lägga på minnet.

   Får veta inom några veckor...

   Radera
 5. Förresten är de ju alldeles tokiga om de inte vill ha med en glad skit som gillar människor och bakning i sitt program. Håller alla tummar och tår att de väljer dig!! När får du veta?

  SvaraRadera
 6. Håller tummarna att du kommer med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, frågan är om jag gör det... :/

   Radera
 7. Vilken härlig butik! Lakrits är ju bara såå gott, ser fram emot dina fina recept framöver.

  Håller tummarna för dig (och mig!) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tummarna för att vi ses där!

   Radera
 8. Jag håller tummarna för att du kommer med! Jag tror absolut du kan göra bra TV. Jag älskar i alla fall din humor här på bloggen och du verkar kunna bjuda på dig själv.
  Den där butiken har jag helt missat. Måste komma ihåg nästa gång jag besöker Stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad snällt sagt! Tror iofs att jag är roligare på bloggen än i verkligehten - ha ha.

   Radera
 9. Okej, butiken är sparad i Stockholmsmappen tills nästa gång det bär iväg dit.
  Tummarna fortsätter vi hålla, om du vill dit det vill säga... men vi kan inte mer än hålla med Remsans uttalande, känns som att du skulle passa i tv:)

  SvaraRadera
 10. Men hallå där, jag har ju missat hela tevegrejen, hur gick det?

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails