Mitt nya jobb ja. Stor koncern, litet kontor. Cykelavstånd (väldigt viktigt!). Kommer att gå från konstruktör, som jag jobbat som senaste fem åren, till att jobba som projektledare. Det fina i kråksången är att jag får syssla 20% med konstruktion, så att jag underhåller även den ådran. Jag har goda förhoppningar och känner mig taggad till tusen! Om jag bara kan få stänga av det gamla, och trycka på Nystarts-knappen NU.
Maten kommer i andra hand den här veckan, det känner jag redan nu. Tur för mig att jag fick BB över från halv åtta-middagen, annars hade det nog mest blivit gröt (inget ont om gröt i och för sig).
Jag ska ändå bjuda på ett recept, för det har jag nästan alltid tid med. Fröknäcket som serverades till den ljumma brieosten i lördags. Funkar alldeles ypperligt som snacks och kex, hyfsat som chips-substitut (krispigt och salt). Fullproppat med nyttiga frön och kärnor. Säkert bra för hjärnan. LCHF också, om man nu har den läggningen.
Fyrfalt fröknäcke
2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl rostade solrosfrön
kallt vatten
flingsalt
Gör så här
Häll samtliga frön i en bunke och tillsätt kallt vatten så att det täcker. Låt stå över natten. Blötläggningen gör att kostfibrerna i linfröna bildar en geléaktig hinna vilket gör att din frösmet håller ihop. Sätt ugnen på 125 grader, och platta ut frösmeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strö över flingsalt. Grädda i 1 till 2 timmar tills knäcket torkat ut. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut eventuell ånga. Akta så det inte bränns (just sayin...). Bryt det i bitar när det nästan är klart och låt det gå i ugnen en stund till.
Ps. Fast idag smög jag klockan 16 från jobbet för att gå på kokboksreleasemingelparty... Lite kul måste man ju få ha emellanåt. All work and no fun och så vidare. Man vill ju inte riskera att gå bärsärk à la Nicholson. Mer om partyt i ett senare inlägg.
Nej, såhär vill jag inte bli. Skägg har liksom aldrig klätt mig.
Fina vita tänder har han dock. Bild härifrån
Fina vita tänder har han dock. Bild härifrån
Inget fel på gröt...
SvaraRaderaVilket knäcke!! Måste göra någon dag!
Nej, visste att du skulle tända till på gröten ;)
RaderaGör't!
Förstår dig helt! Man vill avsluta på ett snyggt sätt och göra klart och förbereda så gott det går för nästa som kommer efter... åtminstone är jag sådan och jag har bytt jobb ett par gånger. Samtidigt vill man ha en-två dagar ledigt (varför inte en vecka?) så man är laddad till max när nya jobbet ska börjas.
SvaraRaderaLove fröknäcke och detta ser riktigt gott ut :)
Det där releasemingelpartyt får du allt berätta mer om senare när du får tid till det, kram!
Ja men precis så är det. Man vill ju lämna goda vibbar efter sig.
RaderaSka absolut berätta mer om partyt. Kram!
Lycka till med nya jobbet! Fröknäcket ser gott ut!
SvaraRaderaTack så mycket!
RaderaJobbigt att det är så stressigt nu på slutet, men det fixar du!
SvaraRaderaOch skönt att höra att du lyckas trycka in lite roliga saker mitt i jobbstressen också.
Tack för peppen. Idag känns det riktigt bra, ha ha tänk vad det kan svänga.
RaderaJo tack, man ska akta sej för vad man önskar... det kan gå i uppfyllelse förr eller senare... Klart vi håller tummarna för dej och lediga dagar!
SvaraRaderaHalv åtta menyn såg verkligen läcker ut, tårtan.... dregel:)
Tack! Tårtan, brietårtan eller chokladtårtan? :) Eller båda kanske?
Raderanej, man vill ju inte börja på ett nytt jobb och vara som en zombie. det ger ju kanske inte världens bästa intryck ;) samtidigt som man inte vill lasta över världens lass på den som ska ta över efter en, fast å andra sidan så behöver ju inte den nya känna sig understimulerad då...
SvaraRaderajag vill också läsa om kokboksreleasen! fast jag är allergisk mot ebba von sydow, men jag vill läsa ändå!
hoho, barnmatsdieten har inte visat några tecken på varken orangeaktig hy eller ankläppar ännu, det är bara boobsen den verkar ha effekt på men jag vet inte om det verkligen är dietens förtjänst ;)
Hoppas det gick bra på jobbet så du blev klar. Blir härligt med nya utmaningar.
SvaraRaderaVilket smidigt knäckerecept! Perfekt!