tisdag 15 mars 2011

Tant Russins årskrönika

365 dagar med bloggen. Jag trodde i ärlighetens namn inte att det skulle bli särskilt långvarigt, eller att jag skulle bli så hooked på bloggandet (och andra mat/bakbloggar) som jag faktiskt blivit. Men ibland får man bara ge upp och ge efter. Både bakandet och skrivandet har haft lite av en terapeutiskt inverkan på mig, även om jag ett antal gånger stått frustrerad i köket.

Nu: a trip down memory lane! Ett par bilder från det gånga året.
(klicka på bilderna för att komma till inlägget).

Jag började ganska försiktigt i mars förra året. Rätt och slätt ett recept, varken mer eller mindre. Jag fick även bloggassistens från Matildchen.I april var vi i London och påskrecept levererades från östra sidan av Sverige.Under maj började vi med första omgången av Halv åtta-serien och jag visade mäkta stolt upp mina lyckade solbullar.I juni åkte Matildchen och jag till Berlin på "studieresa", och jag bjöd halvåtta-sällskapet på lakritsparfait (som ligger i princip ohotad etta på min dessertlista).Under juli månad kokades det fikonmarmelad med portvin till ostbrickan. Jag bjöd även på en upphottad version av Budapestrulle.I augusti firade undertecknad födelsedag med muffins och tårtor, samt att jag bakade underbara dough nut-liknande muffins.När september kom hade jag fått upp tempot ordentligt. Jag bakade kakor som visade sig bli väldigt populära och plockade svamp.I oktober dök den äntligen upp, Lax med färg. Samma månad bakade jag bullar som om det inte fanns någon morgondag.Med november kom mina första whoopie pies och vi firade kära far med cheesecake.När julen närmade sig i december kokade jag världens godaste kola och bakade juliga saffransbullar.
Januari 2011 gick i tårtornas tecken, först Pacman-tårta, senare mammas smörgåstårta.I februari bloggades det sparsamt då vi var bortresta i Australien och Hong Kong. Ett sammanfattande inlägg från resan blev det, samt en lent chokladig fudge.När jag bläddrar genom bilder, recept och texter blir jag stolt och glad. En del tid och möda har jag lagt ner, men det har också gett väldigt mycket tillbaka.

Det finns många fler recept jag skulle vilja pusha lite extra för i ett inlägg som detta, men man får ju begränsa sig... Fortsätt gärna bläddra runt själv, så hittar du snart dina egna favoriter.

Hipp hipp hurra!

4 kommentarer:

 1. ...och det har varit, och är, väldigt roligt att få följa med! :)

  SvaraRadera
 2. Du har hunnit baka många smarriga grejer under året :)

  SvaraRadera
 3. Filippa, vad roligt att höra!

  Hanna, ja det blev en hel del goa grejer. Tack för att du kikade in här!

  SvaraRadera
 4. herregud så mycket gott! :D

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails