onsdag 16 mars 2011

Semlor till kompanjonerna

När Herr Russin får önska bakverk brukar semlor stå högst på listan, oberoende vilken årstid det är. Men det har liksom aldrig blivit av. Förrän nu, någon vecka efter semmeldagen. Dålig tajming med det här inlägget kan tyckas, men ni får spara det till nästa år. Eller äta semlor oavsett tid på året.

Visste ni att ordet kompanjon kommer från latinska cum pane? Det betyder kompis, den man delar bröd med.

Cum Pane är också ett bageri som ligger nära Mariaplan här i Majorna. Aldrig varit där själv, men man blir ju inte nådigt sugen på att gå dit när man läser den här artikeln. Kravmärkt och ekologiskt FTW!

Således kommer receptet från Robin på Cum Pane, som du hittar här.

Bullarna smakade helt jävla fantastiskt nygräddade, men blev enligt utsago lite hårda dagen efter, då semlorna serverades. Kanske borde jag frusit in dem över natten? Får ta och kolla statusen på de bullar som frystes in direkt.


Annars var det goda vitsord. Mandelmassan, fullkorn, smakade mer mandel än socker vilket jag tycker är ett stort plus. Fina blev de hur som helst, och gjorde sig mycket bra på vårat sprillans nya köksbord! Eller hur?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails