Jag hade choklad som låg och "skräpade" (är det ens praktiskt möjligt?) i skafferiet. Två sorter, vit och ljus. Dubbel choklad... hmmm... double chocolate chip cookies! Jag började fundera på hur man egentligen gör riktiga amerikanska chokladkakor. Vem kan veta det bäst om inte den före detta first ladyn Hillary Clinton? Kanske var det så hon snärjde Bill? Man har ju hört att han har haft svårt att hålla fingrarna ur kakburken så att säga...
Mrs Clinton's chocolate chip cookies
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 gram smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl havregryn
150 gram grovhackad choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör socker, smör, farin och vaniljsocker poröst med elvisp. Rör i ägget och sedan mjölblandningen och havregryn. Knåda i chokladen, ju mer desto bättre.
Ta en matsked smet och rulla till kulor med händerna. Placera med stort mellanrum på plåt, det blir ungefär 24 kakor, så två plåtar bli finemang. Platta ut dem med händerna. Grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna ett par minuter på plåten, lägg sedan över dem på galler för att kallna helt.
Utfall: Riktigt god smak, havregrynen gjorde verkligen sitt. Inte som Maryland chocolate chip cookies utan mer som de som finns på Subway. Smarriga helt enkelt! Men inget som vinner någon skönhetstävling.
Helt säkert så Mr Bill fastnade i äktenskapets garn. Såååå j...la gooooda. Skit i utseendet, här snackar vi prioritering av smak. Lag lägger en fast beställning, säg varannan månad.....OK?
SvaraRadera// Pa
Det bör gå att ordna, smicker kommer man långt med!
SvaraRaderaBakade precis dessa...blev besviken eftersom jag följde receptet exakt men dom flöt inte ut...fick trycka ut dom med en stekspade!!
SvaraRaderaFick samma problem, flöt nästan inte ut alls, tips till er som ska göra detta, tryck ut dom så som ni vill ha dom innan ni sätter dom i ugnen
SvaraRaderaDär ser man! Tack för input, jag skriver in en liten notis om detta...
SvaraRadera