Jag valde att halvera receptet för att minimera risken för rest-hetsätning.
Pecan Pie with a schwung
1 st (D26) paj
150 gram rumsvarmt smör
2 äggulor
3 dl vetemjöl
5 msk strösocker
1 dl strösocker
1 dl ljust muscavadosocker
100 gram smält smör
4 msk mörk rom
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
drygt 5 dl pekannötter
Gör så här
Vi testar något nytt, häng på i bildspelet!
Börja med mördegen, blanda ihop smör och äggulor.
Glöm inte att smaka degen så att den är ok!
Tryck ut den i en form och nagga den.
Grädda i 200 grader i ca 10 min.
Undertiden gör du fyllningen. Blanda smör, sirap, socker och rom i en kastrull.
Här måste man testa kvaliteten på rommen, tänk om den blivit dålig sedan du köpte den!
Skål!
Låt sjuda några minuter, det ska inte koka!
Tillsätt vaniljsocker och nötter, och håll ut fyllningen i skalet.
Grädda i 15 minuter till.
Låt svalna nästan helt och servera till sötsugna vänner med löst vispad grädde.
Men kim, hade vi varit lite bättre på att ses hade du förmodligen haft en flaska förstklassig dominicansk rom hemma hoa dig och sluppit gå och köpa. Just nu står den hemma hos mig och väntar på att Herr och Fru Russin skall hämta den alternativt få den levererad till sig....
SvaraRaderaMen åååh, givetvis! Det får ta och bli en träff snart.
SvaraRadera