Libanesisk webradio i bakgrunden, vänner i köket, rödvin i glasen och meze på bordet - det är en bra fredagskväll det!
Vinbladsdolmar, färska fikon, oliver, yohgurtröra med gurka och mynta, hoummus, lammfärsspett, smördegspiroger med feta och spenat, tabbouleh och libabröd. Har jag glömt något? Gott, smakrikt och kryddigt!
Min favorit var smördegspirogerna och tycker att alla bör testa! Jag köpte ekfatslagrad feta, och jesus, jag köper aldrig någon annan typ igen!
Smördegspiroger med fetost och spenat
10 st
5 ark smördeg
250 gram fryst spenat
150 gram fetaost
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
spiskummin
uppvispat ägg
paprikapulver
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Hacka vitlök och stek den tillsammans med spenaten i några minuter. Salta, peppra och höfta i lite spiskummin. Halvtina och kavla ut smördegsplattorna så att de blir dubbelt så långa. Dela dem i två bitar. Ta spenatröran från plattan och låt svalna lite. Skär fetaosten i tunna skivor. Lägg en klick spenatröra tillsammans med en bit fetaost på varje platta och nyp ihop till små trekanter. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite paprikakrydda. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Oj oj vad gott det var...är nog fortfarande mätt!
SvaraRaderaJa, det är först nu det börjar lägga sig...
SvaraRaderaDags att hugga in på pralinerna kanske?
Ser jätte gott ut
SvaraRaderaJajamensan hörre du. En sådan rätt stöter man inte ofta på.
RaderaMåste säga att dessa måltider är fett gott
RaderaVerkligen ett måste när man har gäster över. Och fett finns det inte mycket av här inte.
SvaraRadera