Hellenska republiken, för oss svennebananer mer känt som Grekland. I förra veckan, närmare bestämt den 28:e oktober, firades en av två nationaldagar i Grekland. Kanske var det det faktum som gjorde att söndagens middag blev grek-inspirerad?
Hoki god nog för grekiska gudar
4 port
400 gram hokifile
1 paket fetaost
1 burk lätt creme fraiche
salt
svartpeppar
flytande margarin
ca 15 cocktailtomater i olika färger
1 liten rödlök
ca 10 kalamataoliver - gärna fler!
Gör så här
Tina fisken och sätt ugnen på 200 grader. Sätt på en kastrull med potatis. Smörj en ugnsfast form med lite flytande margarin. Skiva rödlöken i tunna tunna klyftor, dela cocktailtomaterna i halvor. Lägg lök, tomater och oliver i formen, och placera fisken ovanpå grönsaksbädden. Mosa ihop osten och fraichen tillsammans med salt och peppar, bred ut massan på fisken. Baka i ugnen tills fisken är genomstekt, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar