fredag 2 april 2010

Påskkärringens lunch

Viva la France
Detta inlägg skrivs från Arlanda på väg till påskresa i Frankrike!

För att få lite påskstämning innan semestern så vankades det påskbord igårkväll och vad är mer påskigare än ägg och sill?

Som den rediga husmor jag är, lägger jag så klart in min egen sill.

Vanlig inlagd sill:
1 paket 5-minuters sill
1 morot
1 rödlök
Några lagerblad
kryddpeppar efter smak

Häll av lagen från sillen i en burk, varva sedan uppskuren sill med morot, lök, kryddpeppar och lagerblad i burken. Låt stå i kylen över natten.

Senapssill:
1 paket 5-minuterssill
1 dl stark och söt senap
1/2 dl Dijonsenap
1 dl kapris
1 gul lök
1/2 dl hackad dill
1 dl brunt farinsocker
2 dl rapsolja

Blanda all senap med socker och tillsätt sedan oljan under kraftig vispning. Skär löken i skivor, hacka dill och kapris grovt och blanda sedan ner i senapsröran. Ta ur sillen ur förpackningen och skölj under kallt vatten. Skär sill i lagom stora bitar och ha ner i senapsröran. Häll upp i glasburk och låt stå i kylen över natten.

Ett gammalt hederligt påskpysselknep från Morgan:
Tag ett gäng vita ägg och frugans gamla nylonstrumpbyxor... Klipp små påsar av strumpbyxorna och stoppa ner ett ägg i varje tillsammans med lite persiljeblad och annat smått och gott du hittar runt köket. Knyt sedan ihop dom små paketen och vira lite gummisnoddar runt. Koka sedan äggen med skal från rödlök och en skivad färsk rödbeta. När du sedan öppnar dina små äggpaket så ser du genast dom otroligt fina mönster som bildats! (skala och ät sedan som vanligt om du vågar).



GLAD PÅSK!

1 kommentar:

  1. Jag tror visst att Matilda tog ledningen i hemmafrutävlingen med egen sillinläggning...
    Att Morgan satt inne med högkvalitativa pysselknep var en bonus!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails