måndag 12 april 2010

Det börjar hetta till...

Go halvstark gryta. Skulle egentligen serveras med naan och lassi, men det försvenskades till falu rågrut och gräddfil... För att hetta upp saker och ting lite så råder jag att gå bananas med kryddorna, se måtten som "inte mindre än".

Kryddig kikärtgryta
2 burkar kikärtor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
flytande margarin
1 tsk malen koriander
1 burk hela cocktailtomater
50 g bladspenat
1/2 tsk sambal oelek
2 msk pressad citronsaft
1/2 tsk salt


Gör så här

Häll upp kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör-&rapsolja i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, spenat, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka så att allt blir genomvarmt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails