söndag 15 april 2012

Vi har torskat

Först: tack för alla fina kommentarer på förra inlägget. Det gör mig glad att läsa om liknande historier som har gått bra, och framför allt alla uppmuntrande ord. Ni är för goa. Det känns bättre nu.

Det har varit en bra helg, trots föga exklusiva aktiviteter. Jag var några timmar på jobbet igår, försöker ju så gott det går att runda av och avsluta snyggt. Börjar ju nya jobbet i maj och är så taggad. Nästan så att jag är orolig att det kommer brisera innan jag hinner börja...

Fredagskvällen var lugn. Middag, vin och sju serieavsnitt. Ja SJU, ni hörde rätt. I vanliga fall skulle jag somnat efter ett och ett halvt, men vi båda lyckades hålla oss alerta. Tror alla zombies i säsongsavslutningen av The Walking Dead hjälpte till.

Vi hängde lite på kvarterskrogen Plankan igår. Käkade de klassiska rödbetorna och drack en Samuel Adams Boston Lager. Trevligt värre och kul att uppdatera sig lite vad som händer i folks liv. Idag blir det lite städning om vi har (o-)tur. Dessutom har jag frön i blötläggning som ska bli någon form av knäckebröd.

Tillbaka till fredagens middag. Vi är torsk på fisk, det har ni säkert märkt. Här har vi en enkelt och hyfsat snabbt torskrecept. Lite sommar-vibes då du även kan slänga de här paketen på grillen.

Torsk i paket
4 port

600 gram torsk
8 fasta potatisar
2 stora tomater
1/2 purjolök
20 oliver
färsk basilika
citronjuice
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar

Gör så här
Börja med att dela potatisarna i mindre bitar. Koka dem nästan färdiga. Sätt ugnen på 250 grader. Dra av fyra långa bitar aluminiumfolie, vik dem en gång. Dela fiskfiléerna i tre delar. Hacka tomater, strimla lök, vitlök och basilika. Fördela allt på de fyra foliebitarna. Pressa över citronsaft, salta och peppra och ringla lite olivolja över. Vik folien till paket och lägg i en ugnsfast form, stick gärna en ugnstermometer i en fiskbit. Baka i ugnen tills fisken nått 55 grader. Varsågoda!


Gott vare, riktigt gott! Och perfekt när man inte vill sätta i sig något alltför flötigt, för det vill man faktiskt inte alltid. Man kan ju slänga i lite vad man råkar ha hemma, varför inte lite kapris, salladslök, dill och en klick smör?

6 kommentarer:

  1. Skönt att det känns bättre nu!
    Packad torsk är väldigt gott, och en perfekt kylskåpsrensningsmiddag:)

    En del fynd bidde det på marknaden, rapport kommer snart...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, bara å slänga ner det som finns. Perfekt.

      Radera
  2. Instämmer med Mårtenssons, härligt att det känns bra :) Folieknyten är så gott, brukar jag ha på sommaren på grillen med grönsaker i. Så du är ledig nu fram till maj? Gött! Njut av din ledighet kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, är tyvärr inte ledig... Måste jobba in i det sista. Tack ändå :)

      Radera
  3. Sommarvibbar gillar vi! Berra är barnsligt förtjust i allt som göms i paket, ja helst ätbara sådana. Kan de dessutom slängas på en grill får de pluspoäng.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu längtar vi efter grillning och sommar!

      Radera

Related Posts with Thumbnails