fredag 29 juni 2012

Wow

Middagsklubben Göteborg. Konceptet är alltså följande: En hemmarestaurang som drivs av Jasmine Soufi. Utvalda kvällar öppnar hon sitt vardagsrum för sex personer. Det serveras en trerätters middag för 300 kronor, och man kan även välja till fördrink och vin till maten för ytterligare 100 kronor. Syftet är att få folk att "göra något nytt, en helt vanligt dag i ett helt vanligt hem".

Min status innan middagen: nyfiken, peppad, nervös, hungrig, förväntansfull och med inslag av "vad-fasen-håller-jag-på-med".

Middagsklubben och Jasmine lämnade mig: inspirerad, intresserad, mätt och belåten, upprymd och nöjd.

Mellan dessa avhandlades samtalsämnen som vandring, resor, dans, mat, bloggar, tv-spel, internet, kolonistugor, fin- och fulkultur, Göteborgsoperan, segregering, min första lägenhet-historier och mycket annat.

Men vi tar det från början. Jag ringde på dörren en aningens nervös, men blev varmt välkomnad och introducerad. Jasmine berättade om kvällens upplägg och lämnade oss sedan med ett glas bubbel var. Vi satte oss till bords med lite bröd och smör. Det var ett par trevande första minuter, men det släppte ganska snart.


Fem kvinnor och en man runt bordet, och vi fick berättat för oss att det inte var ovanligt, kvinnor är överrepresenterade på Middagsklubben. Varför är det så tror ni? Jag skulle gissa att åldrarna 25 till 50+ var representerade. Alla öppna, intresserade och nyfikna. Men det härliga tycker jag är det faktum att nästa gång, då är det helt nya människor och konstellationer, ingen kväll på Middagsklubben lär vara den andra lik. Grymt kul tanke, tycker ni inte?

Så därför vill jag uppmana er att gå dit själva, så får ni säkert en lika bra kväll som jag hade. Och då menar jag lika bra, och inte likadan. Alla måste gå! Hör ni det?! Alla!

Maten, som var så god så god, blev på något sätt sekundär i sammanhanget (ja, även för en matnörd), det var liksom själva mötet som blev THE THING. Men tro inte att jag glömmer maten helt, åh nej. Menyn såg ut som följer:

Peruansk ceviche
eller pumpa- och ricottagnocchis
 Les fumées Blanches, Sauvignon Blanc

Lammfärsbullar med citron- och kumminyoghurt
eller vegetariska biffar i tomatsås
Croix du Sud, Syrah
Chokladmousse med smak av Cointreau
eller citronpaj med grädde
kaffe eller te

Jag valde ceviche, vilket jag inte ätit sedan mitt besök i Chile 2007(?). Lime, koriander, chili-marinerad kolja. Supergott! Jag kommer garanterat att kopiera detta snart.


Lammfärsbullarna var smakrika, såsom såsen, och serverades med grön sparris. Riktigt trevligt och inte för mättande.


Chokladmoussen som kom i en gullig liten kruka var en perfekt avslutning på kvällen, lenare mousse får man leta efter.



Tack Jasmine, och tack ni andra deltagare i onsdags, det var en upplevelse!

Mer om Middagsklubben kan du läsa här i GP, hos Navid och på Middagsklubbens egna fb-sida.

Jasmine har fler projekt på g, bland annat Global Picnic, en ideell göteborgsbaserad förening som verkar för att "utveckla nya engagemang, skapa nya rutiner och minska avstånden mellan stadens invånare". Ett av projekten som föreningen arrangerar kommer gå av stapeln tre lördagar i september på Kanaltorget i Göteborg. Det är en internationell matmarkad, där det kommer finnas mat från världens alla hörn till försäljning. Härligt eller hur?

Jag kommer väl antagligen hänga där som en igel och försöka testa så mycket mat som möjligt. Vi ses väl där? Du kanske till och med vill hjälpa till med projektet? Läs mer hos Global Picnic.

Vänner, nu får jag ta och runda av här, även om jag skulle kunna fortsätta berätta om Middagsklubben och den häringa picnicen for eva' and eva'. Ha en fin helg! Själv ska jag ut på turridning i skogen imorgon. Håll tummarna för att varken jag eller regn kommer att falla.

25 kommentarer:

  1. Så himla kul och spännande. Vilket bra initiativ Jasmine har tagit, imponerande! Förstår att du njöt till fullo... måste flytta till en storstad! ;) Trevlig helg vännen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en jätterolig grej att testa på, verkligen. Du behöver inte flytta, du kan ju köra hemma hos dig ;)

      Radera
  2. Shit påmm fritt va kul! Trodde inte att brudar skulle vara överrepresenterade faktiskt... Vadan denna äventyrslusta i Götet?! Coolt att du vågade. Tänkte lite som du innan jag åkte hem till Moma, "vad håller jag på med" - liksom hallå. Men med bra magkänsla så vet man att det blir bra. Supergrattis till din lyckade afton. Friskt vågat och 100 % vunnet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst är man så nöjd sen när man väl vågade??

      Radera
  3. Åh så trevligt det låter! Tack för att du delade med dig av middagen, inspirerande och roligt verkar vara rätt ord =)

    SvaraRadera
  4. Gud vilken kul grej! Jag har bara haft med mig Berra på middagar med okända gäster. Vet inte om jag skulle vara kaxig nog att gå själv :-) Men du verkar haft en fantastiskt trevlig kväll.

    SvaraRadera
  5. vad roligt det låter! jag vet inte om jag skulle våga gå faktiskt... fast å andra sidan har jag ju vågat gå på diverse bloggevent ensam och då träffat massa fina människor så det borde ju vara samma sak :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men precis, och det är ju bara en kväll... ifall det skulle vara psykon hela högen menar jag...

      Radera
  6. Så himla kul, både att uppleva och att få läsa om för oss andra som inte var där:) Och vilket jobb det måste ha varit för henne, laga till 6 olika rätter gör man ju inte i ett nafs direkt- vilken tjej!

    SvaraRadera
  7. Men gud vad spännande!! Undrar om det finns något liknande här uppe i Stockholm?! Måste spana lite. Men först till jobbet.Suck.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm... det borde nästan finnas liknande i sthlm tycker jag?

      Radera
  8. Så kul att läsa om! De supperclubs jag varit på har alla varit större sällskap (12 minst) men det är fantastiskt roligt att träffa okända människor i ett forum som passar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir nog lite annorlunda beroende på hur många man är tror jag. Men hade gärna gått på andra middagar med fler personer också.

      Radera
  9. Nej men oj vilken spännande idé! Som halv åtta hos mig men ändå väldigt långt ifrån :) Så man går själv alltså? Och alla andra går också själva? Jag skulle nog kunna tänka mig att prova, fast jag skulle vara rejält nervös! Kul att det fanns vegetariska alternativ också, säger jag lite egoistiskt ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Regeln" är att max två personer får känna varandra sedan innan, för att få den rätta dynamiken... Håller med, grymt att det fanns alternativ att välja på.

      Radera
  10. Verkligen en häftig grej med Middagsklubben.
    internationell matmarkad låter riktigt spännande, för några år sedan när jag var på Liseberg hade de en internationell matmarkad det var kanon kostade nästan inget så man kunde gå där och smaka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag längtar till matmarknaden! Hon berättade att portionerna skulle vara mindre och billigare, så man kunde smaka på så många som möjligt utan att bli för mätt.

      Radera
  11. Ledsen för sen kommentar - jag som ju "hängde på låset" för att läsa om äventyret! Det var ett inslag på radion också samma dag du var där. P4 Väst intervjuade Jasmine :) Kul att det blev så bra. Och se där, vegetariska alternativ också. Me like! Jag har kvar tidningsartikeln från G-P och är ett av alla hundratals idéer för blogginlägg (som dessvärre av outgrundlig anledning bara växer på hög)

    p.s. Jag läste faktiskt inlägget i princip samma stund det postades. Har ju dig i läsaren så mig undgår inga av dina strapatser ;-)

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Vilket härligt inlägg, inspirerande! Jag har hört om middagsklubben så det var verkligen kul att läsa dina tankar efter ditt besök. En bra och spännande idé den där matklubben.
    Spännande och bra är även din blogg som jag har kikat in på då och då den senaste tiden. Du har personliga inlägg som inspirerar : ) / Katarina

    SvaraRadera
  13. Hej Katarina! Så trevligt att höra att du gillar min blogg, det gör mig glad :)
    Testa middagsklubben du med!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails