söndag 24 juni 2012

En helt vanlig ovanlig midsommar

Midsommar hade många traditionella inslag: regn, sol, tipspromenad, sill, snapsvisor, grill, chips, breakdance och beatboxing (vaddå, brukar ni inte ha det?), tequila (va? inte det heller?) och en klassisk dagen-efter-känsla.

Johanna med sällskap hade styrt upp ett exemplariskt midsommarkalas och som gäster tackar och bockar vi! Sillunch med fina tillbehör, jordgubbstårta med lemon curd efter det och mot kvällen/natten grillning i regn. Midsommar är en alldeles fantastisk högtid när det gäller mat tycker jag. För inte mycket slår sill, potatis och gräddfil. Det skulle vara västerbottenostpaj, silltårta och lax då. Vilken tur jag har, det var ju precis det som serverades.

Let the feast begin!
Matjes-, saffran-, pepparrot-, senaps-, lök-, och äpplesill. Hurra!
Receptet på den här godingen ska jag försöka lura av Johanna...
Somrig dukning
Och klassisk svensk smaklös öl...

Grillningen fastnade ej på några bilder, jag var helt enkelt för upptagen med att vara festdeltagare att jag glömde av att jag är matbloggare också. Det var blandad kompott som hamnade på grillen: hemmagjord korv, fläskfilé, halloumi och majskolvar skymtade förbi i ögonvrån. Jag körde mitt bästa grilltillbehör: en grym tabbouleh. Den är en återkommande grill-gäst, så håll ögonen öppna så dyker den snart upp på en blogg nära dig.

Jag dansar aldrig nykter brukar det ju heta. Inget undantag den här gången heller. Enjoy!

12 kommentarer:

 1. Saffranssillen blir vi nyfikna på, är det köpe eller hemmalagd? Önskar receptet om den lagts in själv:)

  Dansar nykter... nej vem gör det:):)

  SvaraRadera
 2. Ha, ha - strike a pose :-)

  Västerbottenpaj är ett MÅSTE på midsommarbuffén. Oj, vad gott. De där sillarna klarar jag mig mycket bra utan. Kan inte förstå vad det är som ska smaka så gott. Är det bara för att få ta nubben till?

  SvaraRadera
 3. Verkar som du haft en väldigt trevlig midsommar!! Ha det gott /Emma

  SvaraRadera
 4. Härligt Kim och vilken danspose, me like! ;) Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Haha! Ser ut att ha varit en trevlig tillställning! Härligt att svänga de lurviga lite!

  SvaraRadera
 6. Ha ha... Fler än jag som dansade in i midsommarnatten.
  Ni ser ut också ut att ha haft ett fint firande. Midsommar är en härlig högtid tycker jag. Alla är så glada och lekfulla även om det så ösregnar.
  Jag var inte heller på alerten med kameran vid grillningen, men det är väl bara ett bevis på att man har för trevligt för att tänka på bloggen :-)

  SvaraRadera
 7. Haha mycket bra med både breakdance och beatbox på midsommar.Och du ser ut att dansa riktigt snyggt!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Härligt att ni gillar mina moves! :D

  SvaraRadera
 9. Ha ha underbart med dans snygging på dansgolvet : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 10. OJ, en sån massa sill. Låter som en trevlig midsommar med lite udda inslag. Mitt firande blev en skål jordgubbar med grädde - inte alls lika festligt. :)

  SvaraRadera
 11. Naaw, glad att du hade en härlig midsommar i alla fall, fast matbilderna glömdes bort ;) Jordgubbstårtan såg i alla fall smaskig ut! Och det är väl klart breakdance finns med på midsommar, hur skulle det annars se ut?!! ;)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails