tisdag 21 december 2010

Mission: Cookies

Högkvarteret på Den Stora Ön I Väst rapporterar: Kakförrådet är slut! Jag upprepar, kakförrådet är slut! Tant Russin to the rescue, hon susar in i köket och i en spinn a la Superman är hon ombytt till bakningsutstyrsel (dvs vanliga kläder samt förkläde). Hon sätter sina superkrafter på prov och bakar inte mindre är tre sorter. En gammal goding och två nya bekantskaper.

Vi har, från botten i kakburken och upp:

Sega solrossnittar

Chaisnittar

Mrs Clintons Chocolate Chip Cookies

Hillary har ju delat med sig av sitt recept sedan förr, och chaisnittarna kommer jag till i ett separat inlägg. Men här bjuds det på ett enkelt men o så gott småkakrecept som om man använder sin fantasi nästan känns lite nyttiga. Solrosfrön och grahamsmjöl for gods sake, rena rama hälsomaten!

Sega solrossnittar (från boken "Två systrars söta")
100 g rumsvarmt smör
1.25 dl socker
2 msk ljus sirap
1,25 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0.5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0.75 dl solrosfrön

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap poröst med elvisp. Rör samman alla torra ingredienser och blanda sedan allt till en smidig deg. Forma degen till två längder och lägg på bakplåtspapper, strössla över lite extra solrosfrön och platta till längderna något. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Skär längderna till snittar när de svalnat något, lägg över på galler och låt svalna helt.

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails