tisdag 7 december 2010

My goodness!

Sugen på en öl såhär mitt i veckan? Om du skyndar dig hem till Casa del Russin kanske det finns en kvar till dig. En muffins alltså, med Guinnes-smak! Jag såg det här receptet en kväll förra veckan och det lät ju alldeles för konstigt för att inte testas. Dessutom så älskar jag ju en skummig Guinness.


Tycker man att en muffins inte är nog tipsar jag att bege dig till Dublin, där du garanterat får (köpa) din livs bästa Guinness. Dessutom är det en hemskt trevlig stad utöver ölen.

Guinnessmuffins med extra skum

6 stora muffins + massa fluff

1.2 dl Guinness Extra Stout
60 gram smör
1 dl kakao
1.5 dl rörsocker strö
1 dl strösocker
1 dl mezeyoghurt
1 ägg
0.5 msk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bikarbonat

1.5 äggvita
1 dl vit sirap
1 nypa salt
1.5 dl florsocker

Gör så här
Smält smöret tillsammans med ölen på svag värme. Ta av plattan och vispa i de båda sockersorterna och kakaon. Blanda ägg, yoghurt och vaniljsocker i en bunke. Häll på kakaokrämen och blanda. Blanda ihop bikarbonat och vetemjöl och vänd ner i smeten. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

Skummet: Vispa äggvitor, sirap och salt i en stor skål på hög hastighet. Det ska bli så fast som när du gör maräng. Sänk hastigheten lite och tillsatt florsockret samt vaniljsockret lite pö om pö. Klart! Du kan förvara i en tät burk i kylskåp ungefär en vecka, och enligt utsago går det också att frysa.

Jag hade hoppats på att skummet hade gått att spritsa på men det blev mer en kräm, kanske skulle jag vispat ännu mer? Hur som helst, när muffinsen har svalnat kan du bre på skummet. Servera i glas om du vill vara lika spexig som Tant Russin.

Ett glas Guinness?

En Guinnessmuffin?

Men smaken då, tänker du säkert nu. En ganska osöt sak (för att vara muffin), så det blev inte för sliskigt med det supersöta fluffet. Ölsmaken kunde anas, men tog inte över. En kul muffin för öldiggaren men även för er andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails