fredag 3 december 2010

Lätt som en squashplätt

Det slog mig när jag blandade i örterna i den här rätten att det nog är en typisk sommarrätt, fräsch av myntan och persiljan, salt av osten och frasig som rösti. Inte så säsongsbetonad middag alltså, men en fin kontrast till vinterkalla Götet.

Squaschplättar a la Nigella

4 port

3 små zucchinis
5 st salladslökar
150 gram fetaost
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 dl hackad mynta
1 tsk paprikapulver
1 dl vetemjöl
2 st ägg
1/2 lime, saften
olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här
Riv squash på grova sidan av rivjärnet. Bred ut på en handduk och låt vattnet dras ut, det tar en halvtimme ungefär. Hacka undertiden salladslöken, persiljan och myntan. Lägg i en bunke och smula över fetaosten. Tillsätt mjöl, salt, peppar och paprikapulver. Rör ner äggen ett efter ett. Blanda till sist ner squashen.
Stek plättar på ungefär 1/2 dl smet i olivolja i en medelvarm stekpanna. När plättarna blivit gyllene, lägg över dessa på en plåt med bakplåtspapper. Färdigstek plättarna i ungnen, 200 grader i 10 minuter. Servera med bulgur och en röra på mezeyoghurt med mynta och gurka.



Tv-kocken Nigella gör här sin debut hos Tant Russin. Med tanke på resultatet är hon välkommen tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails