lördag 18 december 2010

Husmorstips inför julen

Det här var lite för charmigt för att låta bli. Kanske lite i senaste laget att jag tipsar vidare, men kanske är det någon som inte bakat sin batch pepparkakor än? I annat fall så finns det väl inget som säger att man inte kan äta pepparkakssmakande bakverk även mellan nyår och jul?

Hemmablandade pepparkakskryddor
1 kryddburk

2 msk malen ingefära
2 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk nejlikor

Gör så här

Mortla de kryddor som eventuellt är hela, kardemumman och nejlikan. Blanda ihop med de övriga kryddorna, sikta gärna blandningen. Dra inte ett djupt andetag ner i kryddblandningen. Häll över på en rengjord kryddburk.
Använd till: pepparkakor, mjuk pepparkaka, att rulla dina tryfflar i, pepparkaksmuffins, smaksättning till glass med mera med mera...

Senare i helgen får ni se vad jag använde min kryddblandning till. Nu: off to SPA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails