tisdag 14 december 2010

Spytt i pannan

har vi inte gjort idag. Snarare tvärtom, det var svårt att sluta att gaffla i sig denna kreation. I give you - en helt ovanlig pyttipanna!

Tisdagspytt

5 lagom eller 4 stora portioner

6 st potatisar
2 morötter
2 palsternackor
6 st vårlökar
1 paket halloumi
1 burk stora vita bönor
2 små squash
1 gul paprika
1 bunt bladpersilja
1 bunt rädisor
olivolja
salt
peppar

Gör så här

Börja med att skäran potatisarna i bitar. Skala morötterna och palsternackan och dela även dessa i lika stora bitar. Låt potatisen och rotfrukterna koka upp i en kastrull, låt sjuda ett par minuter. Skär även halloumin i bitar, lika stora som de andra. Stek den utan olja i en panna och ställ undan. Fortsätt hacka squashen, vårlökarna, paprikan. Stek dessa i en skvätt olja och ställ undan även dem. Stek potatis och rotfrukter i lite olja tills de fått lite färg, tillsätt lök, squash, delade rädisor, paprika, halloumi, persilja och bönor. Blanda och salta och peppra. Använda gärna en riktigt stor panna, det kan bli lite svårt att röra runt alltsammans annars... Låt fräsa tills allt är genomvarmt. Servera med massa massa rödbetor.


Färgglad och full med goa grejer! Det kan tyckas att rädisorna var lite malplacerade i denna varma rätt, men faktiskt så gör de sig väldigt bra lite ljumna. Och halloumin, vad ska man säga om den? Som alltid en välkommen gäst i vårat kök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails