tisdag 2 oktober 2012

Här kastas inga mackor

Bröd. Jag älskar bröd. (LCHF:are, här finnes plats för förfasande. Och vet ni, jag älskar socker också!) Jag och min bundsförvant Matilda funderade för ett antal år sedan på att ha gemensam fest. Med mack-buffé. Så allvarlig är min kärlek.

Det som är bra med smörgåsar och mackor är att man kan ju toppa med vad som helst man råkar vara sugen på. Så då blir det liksom gott på gott (och på gott på gott på gott om man så önskar). Även om jag älskar smörgåsar och bröd så äter jag det faktiskt inte speciellt ofta, men en skiva dansk rågbröd till frukost är standard. Men ska det göras ska det göras ordentligt är en bra devis. Därför ger jag er: mackornas macka! Egenhändig komponerad och egenhändigt uppäten.

Steak sandwich

1 port

1 skiva vitt bröd
~120 gram stekvänligt nötkött, jag hade Rostas
salladsblad
tomat
picklad rödlök
1/2 avokado
färskriven pepparrot
en klick gräddfil
smör
salt
svartpeppar

Gör så här
Mosa avokadon, blanda med gräddfil och färskriven pepparrot. Salta och peppra, smaka av så att du får rätt stuns från pepparroten.

Stek brödskivan i lite smör. Stek även köttet, som du saltar och pepprar, i smör. Montera smörgåsen (förslagsvis: sallad, tomat, rödlök, guacamole, kött + lite extra pepparrot) och ÄT!


Vilken fin kombo, mjukt och lent från avokadon, sötsyrligt från löken och ett bra sting från pepparrot. Som självutnämnd mack-expert ger jag den 5 av 5 russin.

Och nej, det blev tyvärr ingen final för varken Emmy eller mig i Årets Hemmakock. Känn ingen sorg för det gör icke jag. Men tack för all pepp! Just nu kokas det en stor balja med körre&sparre (Köttfärssås och spaghetti that is) i Russinköket. Matlådemat när den är som bäst!

24 kommentarer:

  1. Jäklar vilken macka! Verkligen en hel måltid som mättar. Mackor är verkligen supergott och det skulle man kunna leva på. Tycker inte att du och din polare ska släppa tanken på en mackbuffé! Tänk härligt att få duka upp en massa olika sorters bröd och pålägg. Den skulle jag gärna hugga in på.

    Äh! Vad är väl en tävling? Fast nästa år tycker jag ni ska försöka kvalificera er som lag. Då kommer jag och hejar på er :-)

    Körre och sparre har jag aldrig hört, ha ha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske är mack-buffé ändå något att räkna med..? Hmm...

      Radera
  2. jag är ju inte alls en mackmänniska, men den där såg ju inte dum ut! de har ju en sån där monster steak sandwich på danilo som inte går av för hackor, den äter jag gärna :)

    körre & sparre? den var ny! chirre & dirre brukar jag säga ibland, men det är ju ingen som fattar vad man menar. och med ingen menar jag såklart jimmy.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh har de? Den måste jag testa pronto! Körre och sparre, snart är orden all over town!

      Radera
  3. Jo då helt enig där, mackor är gott. Just nu är jag vrålhungrig. Har varit och tränat själv och tittat på dottern som tränat fotboll så frusen och hungrig får bli te och macka, önskar bara att jag hade en steak sandwich att sätta tänderna i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vanliga mackor i alla ära, men ibland vill man ha en redig macka!

      Radera
  4. Oh no ingen final attans också!
    Japp, mackor är mums... tänker vi lika idag? Picklad rödlök is da thing ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Picklad lök kan man nog ha till nästan allt..!

      Radera
  5. Åh fy sjutton så gott det låter!
    Mackor är finfin mat det, gärna a'la danska smörebröd så blir vi så glada så. Mackbufféfesten tackar vi absolut ja till!

    Skabegetti och köttsås (uttalas med hårt k) brukar vi säga i vårt kök.

    SvaraRadera
  6. Wow, vilken smörgås! Nu efter hotellfrukostar med Ägg benedict kanske jag ska avancera till Steak sandwich. :o)

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ägg benedicten var ju ljuvlig! Jag tror de spelar i samma liga.

      Radera
  7. Jag är en brödmänniska och skulle kunna äta fyllt bröd varje dag :) Så gott!

    SvaraRadera
  8. Samma här. Jag ÄLSKAR bröd. ÄLSKAR. Hördu, vad sägs om tisdag? Har jag redan frågat det och frågar en gång till för att jag är totalt förvirrad och egentligen skulle frågat Sofie istället?! Gaah!

    SvaraRadera
  9. Ja, tänk att det finns så många som kan tänka sig ett liv (eller åtminstone en diet) utan bröd och socker! För mig är det helt obegripligt! Din macka ser helt ljuvlig ut och picklad rödlök är ju så gott. Hade jag varit domare hade lätt gått till final i årets hemmakock :)

    SvaraRadera
  10. Jag älskar också mackor. Matiga mackor ska det vara. Mycket pålägg. Får man väl säga att steak sandwich är:) No LCHF här inte!

    SvaraRadera
  11. Älskar steak sandwich! Min ser lite annorlunda ut så kommer definitivt att testa din version med. Slurp!

    Och mackfest, hur gott låter inte det?! I'm with ya!

    SvaraRadera
  12. Jag gillar danskarnas grej med lite bröd och kopiösa mängder "pålägg". Sedan får det gärna vara ett gott bröd ändå, men toppat med mycket gott.
    Jag sörjer inte heller att jag missade finalen. Det som hade varit kul hade dock varit att träffa några av matbloggarma där uppe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Danskarna de är inte så dumma ändå :)
      Ja men eller hur, hade varit kul att komma upp och träffa fler matbloggare IRL.

      Radera

Related Posts with Thumbnails