Tant Russin feat. Sis L proudly presents: Menyn för kvällen!
Mint Julep
Gräslökspannacotta med löjrom, räkor och västerbottenostflarn
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne
Lammrostbiff med potatis- och sötpotatiskaka och portvinssås
Crozes-Hermitage Les Launes
Chokladgratinerade fikon med myntasirap och bananglass
Corteforte Recioto della Valpolicella Classioco DOC
Jag tänkte att vi börjar från början: En kryddig drink med anor från den amerikanska södern. Fräscht från myntan och en lite tuff smak från bourbon/whiskey.
Mint Julep
1 st
4-6 cl bourbon (vi hade Tullamore Dew whiskey)
1-2 cl sockerlag
6-8 myntablad
Gör så här
6-8 myntablad
Gör så här
Häll sockerlagen i ett större tumblerglas. Lägg i mynta och muddla. Rör i bourbon. Fyll glaset med is och häll över bourbonblandningen. Jag tror att man toppa med sodavatten och man vill ta det det lilla lugna...
Smaklökarna var triggade och magarna kurrade. Förrätten är perfekt att förbereda och det enda vi behövde göra var att garnera och öppna bubblet. Så ska det vara!
Gräslökspannacotta med löjrom och västerbottenostflarn
4 port
1 gelatinblad
1 1/4 dl mellangrädde
3/4 dl matyoghurt
1/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad gräslök
25 g löjrom
1 1/4 dl mellangrädde
3/4 dl matyoghurt
1/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad gräslök
25 g löjrom
12 skalade färska räkor
4 msk riven Västerbottenost
Gör så här
Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök. Häll smeten i 4 fina glas. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Portionera ut osten i fyra delar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda dem gyllenbruna.
Vid servering: lägg på löjrom, häng räkorna över glaskanten och stick ner ett ostflarn.
Festligt och fint. Syrlig från yoghurt och krämig av grädden. Sältan bröt av fint till den milda puddingen. Det kan verka vara små portioner, men det blir alldeles utmärkt som förrätt. Något till nyår kanske?
Sugna på huvudrätten? Jag tror vi väntar lite med den. Men jag lovar, den är värd att vänta på.
Vid servering: lägg på löjrom, häng räkorna över glaskanten och stick ner ett ostflarn.
Sugna på huvudrätten? Jag tror vi väntar lite med den. Men jag lovar, den är värd att vänta på.
Vilken lyxig trerätters!
SvaraRaderaDet var de värda, mamma och pappa!
RaderaIngen dålig början. Inte alls. Mint Julep - bara namnet är ju underbart. Hela menyn är så tjusig och god - oj, vad ni skämde bort ma & pa.
SvaraRaderaOch vilken härlig helg du har haft. Familjen är bäst att umgås med, tycker jag. Man kan vara sig själv till 100 % och man kan göra saker på egen hand utan att någon tycker att man är "oartig", som att jogga eller läsa en bok.
Ser fram emot fortsättningen!
Kram Lotta
Så många gånger som de skämt bort oss, så har vi flera trerätters att ta igen :)
RaderaPrecis så är det. Man bara är. Mycket trevligt. Kram!
Så gott allt detta låter!!!
SvaraRaderaDet var det också :)
RaderaGahhh låter hur smarrigt som helst partner ; ) kram Sofia
SvaraRaderaHey partner in crime! Välkommen hem.
RaderaEn middag HELT i min smak. Spännande med Mint Julep, visste faktiskt inte vad som ingick i en sådan. Ska nog norpa det där förrättsreceptet just till nyår. :)
SvaraRaderaFörresten, jag ska ju till Götet snart. Blir en kortvisit lör-sön, men vad sägs om några glas ute på lördagkvällen? Ska säga till Sofie & Charlotta med. Kram
Passar perfekt på nyår tror jag, lagom lyxigt och bäst när man kan förebereda, eller hur?
RaderaÄr det helgen den 3:e/4:e nov? Springer lopp på lördag förmiddag så jag bör allt fira det med några drinkar tror jag!
Ja, förbereda is da shit! :)
RaderaPrecis - den helgen jag menar. Gött att vi har något att fira då. :)
Jag är på! Kul!
RaderaVilken meny och vilken fin fin förrätt! Ser fram emot att ta del av resten av recepten.
SvaraRaderaDet blev en riktigt trevlig meny tyckte samtliga inblandade! Stay tuned for more...
RaderaVilken middag! Ja om man bortser från drinken då för whiskey och jag är inte på tätt köl om man säger som så ;P.
SvaraRaderaMen gräslökspannacottan måste jag ju bara göra och jag ser verkligen fram emot fortsättningen.
Jag är inte heller jätte-fan av whiskey, men den gick ner :)
RaderaFortsättningen kommer...!
Sicken måltid... förstår att du haft en bra helg! ;)
SvaraRaderaDet kan man inte neka till :)
RaderaLåter som en grym helg! Och mala lammkött....haha!!
SvaraRaderaHe he, kanske borde jag låtit bli det stackars lammköttet...?
RaderaSå härligt det låter, avkopplande i familjens famn!
SvaraRaderaAtt bubblorna är goda är vi helt överens om, tillhör en av våra absoluta favoriter! Förrätten låter klart som en nyårsgäst, det där flarnet säger ju allt.
Det var ett väldigt gott bubbel minsann!
RaderaMen du vilken helg, nästan som Ystad. Allt låter supergott, verkligen!
SvaraRaderaKram Malin
Jaaa, nästan ;)
RaderaWow, ni får ta och öppna catering du och syrran!!
SvaraRaderaEn gång om året-catering får det bli :)
RaderaMen hallå! När får man bjuda in sig hos dig då???! ;) jäklar vad gott :D
SvaraRaderaAlltid välkommen Karin :)
RaderaFantastiskt! Vilken helg. Och bara det att mala lammkött, jag säger då det...
SvaraRaderakram!
Har aldrig malt kött innan, det var kul :)
RaderaOkej, jag fortsätter läskas av både drink och förrätt i väntan på varmrätten då... Båda dessa faller mig helt i smaken!
SvaraRaderaSamma här!
Radera