torsdag 9 juni 2011

Tonfisk på burk - denna räddare i nöden

Med inspiration härifrån, tillreddes dessa fräscha fina fiskbiffar. Tillsatte en mix av de färska örter som faktiskt lever och frodas i min vård, och det blev somrigt och gott. Har man tur så har man redan alla ingredienser hemma, och har man inte det så får man tillsätta det man har! Tonfisken, den är dock ett måste... Inte mycket mer att säga om saken, så här kommer receptet.

Tonfiskbiffar
2 burkar tonfisk i vatten
2 salladslökar
1 liten rödlök
skal och saft av 1/2 lime
2 tsk chipotlepasta, stark
massor av färska kryddor
2 ägg
1 msk vetemjöl
salt
peppar

Gör så här
Häll av vattnet från tonfisken och blanda med lök, lime och övriga kryddor. Tillsätt ägg och vetemjöl tills du har en smet som går att forma till biffar. Stek försiktigt biffarna gyllene i olja.


Jag serverade med grönsaker, turkisk yoghurt och en klyfta lime. På balkongen givetvis. I sommarvärme. Gött! Och ja, de passar bra till lunchlådan.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt med tips på vad man kan göra med tonfisk! Detta måste jag prova någon gång :)

  SvaraRadera
 2. Gör det Ester, det var inte dumt alls!

  SvaraRadera
 3. Tackar för receptet på tonfiskbiffar som jag dels har gjort enligt receptet dels använt då jag gjort andra sorts fiskbiffar. Jag lägger biffarna på oljat bakplåtspapper och grillar dem. Lägger dem sedan i på en grillad brödskiva (helst surdegs) tillsammans med massor av färsk spenat, rödlök, tomat, avocado och pressad citron. och så ett glas vitt.......
  Jättegott!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails