tisdag 28 juni 2011

Midsommar a la TR

Man kan ju undra midsommarledigheten svämmade över och spred sig in i veckan, så tyst som det har varit här på bloggen ett par dagar. Men icke, inläggen har legat på lut men inte bara blivit färdiga… För som vi har ätit och haft det bra under helgen (och även en bit in i veckan)!
Vi gick hårt ut redan på torsdagskvällen på det bjöds på grillbuffé som hette duga: sötpotatis (yummy!), korv, halloumi, champinjoner med gorgonzola, majs och till detta guacamole. Nöjda? OH JA. Varje sund människa bör ta varje tillfälle till att grilla enligt min åsikt.
Det här vad jag kallar en riktig grillbricka!

Det bjöds, som ni säkert märkte på traditionellt midsommarväder, på självaste aftonen. Men det gick ingen nöd på oss, det dukades ändå upp en förträfflig buffé på Den Stora Ön i Väst. Siktårta, sillar, snaps, öl, lax, kräftpaté, västerbottenostpaj und so weiter und so weiter… Och potatis!
Fina och goda siktårtan
Några obligatoriska snapsvisor på det och vi märkte inte av regnet. Men det jag egentligen vill komma till är efterrätten som pappa lite lätt svängde ihop: jordgubbar marinerade i desservin och syltad ingefära, varvade med lemon curd, grädde och maryland cookies. Cheezus. Den satt som en smäck! Så det receptet blir min försenade midsommargåva till er.

Jordgubbscocktail med smak av ingefära

8 portioner
2 l jordgubbar
1/2 dl hackad syltad ingefära
1/2 dl strimlade myntablad
1 1/2 dl sött vitt dessertvin
3 dl vispgrädde
1 burk lemon curd
16 Maryland Cookies

Gör så här

Dela jordgubbarna i mindre bitar. Blanda med ingefära, mynta och vin. Låt stå och dra i minst en halvtimme.
Vispa grädden. Varva jordgubbar, grädde, lemon curd och brutna kakor i glas. Dekorera med lite extra mynta.

Helgen fortsatte i samma takt och ton, maten varvades med en eller två joggingrundor, testplaskande av nya våtdräkten, geocahcing, Spotifyande och Mojitodrickande.
Herr Russins kulinariska bidrag!
Sammanfattningsvis en förträfflig helg, det tackar vi alla inblandade för!

2 kommentarer:

  1. Det var supertrevligt! Vi måste verkligen försöka ses igen, kul att träffa så många trevliga människor med så lika intresse :) Kommer du lägga upp receptet på dina fina piroger eller finns det på bloggen redan? :) kram karin

    SvaraRadera
  2. Hej Karin! Nu finns pirogreceptet till allmän beskådan! Riktigt trevligt igår, tänk vad världen är liten...

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails