onsdag 15 juni 2011

Grillgalen!

Helgen spenderades på en ö, i en stuga, kring ett matbord. Med goda vänner såklart. Vädret var helt ok, och söndagen bjöd på ett morgondopp (med betoning på dopp). Weber'n gick varm (ha ha ha) och alla måltider utom frukosten grillades. Lördagens middag fick bli lax, vem gillar inte lax liksom? En liten spännande kryddning med den otippade ingrediensen rostad lök.

Stugans sotade lax
4 port

700 gram laxsida med skinn
2 tsk malen kryddpeppar
2 tsk grovmalen svartpeppar
3 msk rostad lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 tsk chili flakes
1 tsk mald kanel
1 msk farinsocker
1 msk flingsalt
2 msk rapsolja

Gör så här
Pressa vitlöken och rör ihop med övriga ingredienser (utom laxen då). Mosa inte ihop det, då den rostade löken fortfarande ska vara hel. Vik grillfolie dubbelt och lägg på laxen. Bred kryddröran över hela laxen. Grilla under lock tills laxen är klar, det tar ungefär 15 minuter. Kryddbladningen ska bli nästan svart. Servera med kokt färskpotatis och kall gräddfilssås.

Inget slår färsk fisk!

Laxen gjorde sig utmärkt med kryddröran! Sött, salt och med lite hetta. Pricken över i:et var krispigheten från löken. Enkelt var det också, det blir fem russin av fem möjliga (helt och hållet subjektivt).

För övrigt blir det svårt att prata om den här helgen utan att nämna de magiska burgarna grabbarna fixade ihop! Halloumi, jalapeno, sallad, tomat, Johnnys hamburgerdressing, saltgurka och sedan var det några som envisades med att lägga ananas på (frukt i maten!!!) - endast fantasin satte gränser som man säger. Vad som inte heller får glömmas att nämnas är det eminenta hamburgerpressen som the Stig satt inne på. Den formade färsen till perfekta burgare, så spring och köp ni hamburgerlovers. Finns bland annat på Cervera.

Vill bara på poängtera att jag inte har något att göra med frukten i maten

Den här däremot är min egna skapelse. Eat you darlings eller hur var det nu?

Då glöden var som bäst (för det är den ju alltid när man redan ätit upp sin middag) grillade vi marschmallows och improviserade ihop en och en annan s'more.


Om vi blev mätta? Jag trodde jag aldrig skulle vilja äta igen. Speciellt inte efter efterföljande chips och ost och vin och...

2 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails