Rabarberdricka, ca 2 l
1 kg rabarber, i små bitar
1 citron, i skivor
1 ½ tsk citronsyra
1 liter kokhett vatten
4 dl socker/ liter avrunnen saft
Gör så här
Lägg rabarberbitarna och citronskivor i en hink eller stor skål (ej i aluminium). Strö över citronsyran och slå sedan över det uppkokta vattnet. Täck med en handduk och ställ kallt (tex i kylskåpet) i 2 dygn. Sila saften genom en handduk i ett durkslag om du inte har någon silställning. Rör ned sockret och rör till det löst sig. Häll upp på väl rengjorda flaskor. För vara i kyl, eller i frys vid längre förvaring eftersom den inte är kokt.
Jag gjorde halv sats och minskade på sockret lite, kan vara bra att smaka sig fram. Outspädd blev den en magisk neonrosa-orange färg och utspädd en pastellig dröm som matchade flamingon. Numera går saften under namnet Flamingosaft! Gott så det förslår! Kan absolut tänka mig den i en bål eller drink eller bara rätt upp och ner. Skål!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar