onsdag 22 juni 2011

Sverige möter Japan

Det kanske låter på rubriken som om det är någon form av sport på g? Fotboll? Hockey? Åh nej, det skulle inte vara speciellt likt Tant Russin det. Det handlar istället om en enkel form av crossover cooking. Svensk midsommarsill möter japansk fiskkultur. Vad kan det bli om inte sill med smak av wasabi och inlagd ingefära.

Sushisill
2 dl lätt creme fraiche
2 msk lättmajonnäs
~2 msk wasabi
2 förpackningar femminuterssill (avrunnen vikt ~450 g)
2 msk hackad syltad ingefära
1/2 dl hackad gräslök
1/4 dl hackad dill
salt efter smak

Gör så här
Blanda creme fraiche med majonnäs. Blanda ut wasabin med lite lite lite vatten, den löser sig mycket bättre i vatten än i creme fraichen. Blanda i wasabin lite pö om pö i creme fraicheröran. Smaka av, det ska kännas! När du är nöjd blandar i i sillen, som du klippt i bitar och övriga ingredienser. Skeda över på burk och du har den mest exotiska sillen på midsommarlunchbordet!


För min egen del skulle jag kunna ha haft ännu mer lite mer wasabi för det rätta untz:et, men tyvärr var det det enda jag hade. Kanske växer det fram lite mer styrka under några dagar i kylen? Annars smakade sillen riktigt gott! För jag älskar ju sill, och jag älskar sushi. Kanske är nästa grej sill-sushi?

Kanske det sista inlägget innan midsommar, så jag passar på att önska er alla en förträfflig midsommarhelg. Själv hoppas jag på god mat, fint väder (men det är väl att önska för mycket) och kanske ett dopp i havet.

1 kommentar:

  1. Låter som en fantastisk smaksensation, måste prova. Tack för en fin blogg! :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails