onsdag 23 maj 2012

Solhälsningen

Hej Solveig och välkommen till Sverige! Du stannar väl ett tag? Bry dig inte om de som gnäller och säger att du utstrålar för mycket värme, de vet bara inte hur de ska hantera dig. Vi jordlingar hälsar dig välkommen med traditionella procedurer såsom: uteserveringshäng, grillkvällar, glasskrängande och öldrickande. Vi hoppas att du ska känna dig som hemma och vilja vara med oss ett tag framöver.

Om man inte tycker att solen hettar nog en kväll, kan man göra den här räkgrytan till middag. Obs! Glöm ej den fräsiga kålen.

Räkcurry med korianderkål
4 port

2 stora schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk curry masala
1 näve gröna bönor
300 gram frusen hackad spenat
1 burk krossade tomater
färsk koriander
300 gram skalade räkor 
salt
svartpeppar

1 litet vitkålshuvud
gurkmeja
salt
svartpeppar
färsk koriander

Gör så här
Hacka lök fint, skiva vitlöken tunt. Stek mjuk i olivolja, tillsätt curryblandningen och låt fräsa med någon minut. Tillsätt spenat och tomat, samt bönor i munsbitar. Låt koka ihop ca 10 minuter. Under tiden hyvlar du vitkål med osthyvel och steker den mjuk i olivolja. Krydda med salt, peppar, gurkmeja och färsk koriander efter smak.

Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg i hackad koriander och de skalade räkorna. Låt såsen bli varm och servera med den neongula kålen.


Hallå, det här blev över förväntan för att vara en improvisation i hungertillstånd. Currykryddan gav hetta och smak, och spenat - ja men det är ju nästan alltid gott! Lite kokosmjölk i grytan hade nog inte gjort ont heller. Kålen blev en höjdare, men det gäller ju att man gillar färsk koriander... Annars, testa med persilja.

Jag klagar inte på värmen jag, men kan konstatera att det blir bra varmt när arsle möter cykelsadel...

14 kommentarer:

  1. Du är skön du! Jag hoppas också Solveig ska känna sig välkommen och stanna hos oss ett tag! Sviker hon oss en kort stund så får vi värma oss med din fina gryta.

    SvaraRadera
  2. Vitkål är underskattat, det är verkligen gott om man steker den mjuk, gärna med chili och massor av ingefära också och har den till tex. ris, I löv it!

    SvaraRadera
  3. Älskar solen härligt att den har äntligen kommit till oss. Den här curryn yummie säger jag och kul att du använt vitkål... det gör ja alldeles för sällan här tyvärr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade ett kålhuvud i kylen, så det satte igång geniknölarna.

      Radera
  4. haha, åa, du är för härligt underbar!:D

    SvaraRadera
  5. Gillar brevet! Solveig har nått London nu med - yay! Och eftersom hon inte alltid är långvarig är det bäst att ta vara på det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men precis, hon är lite oberäknelig på det sättet Solveig.

      Radera
  6. Helt rätt, Solveig är väldigt välkommen och får gärna stanna hur länge som helst!
    Ytterligare ett recept att lägga i vår prova på mapp, det har ju blivit några stycken där från dej:) Tackar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad glad jag blir. Hoppas Solveig är kvar i Värnamo nästa helg också.

      Radera
  7. Visst är det svettigt och lite väl hett i bland men man ska inte klaga!! För nu är det som bäst!!! Naturen är underbar o vi njuter i fulla drag!

    Lite extra hetta skadar inte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är helt underbart. Man blir så glad!

      Radera

Related Posts with Thumbnails