lördag 26 maj 2012

Blod och svett men inga tårar

Mår ni bra? Personligen känns det lite som om bloggandet får styrka på foten för solvänliga aktiviteter. Man måste ju passa på. Men tycker ni inte att det känns så himla självklart nu när sommaren är här? Som om inte skulle kunna vara på något annat sätt?

Igår hade jag planerat för en kväll ensam hemma, lite käk och något så mondänt som tvätt. Men när förslaget på en kväll på Röda sten dök upp, då kunde jag bara inte säga nej. För en sommarkväll på Röda sten, det är de bästa kvällarna det. Jag lovar. Lite räkor, sallad, bröd, ostar, öl, vin och godis. Myggen skrämde iväg oss så småningom men det var en fin kväll.

Den slutade dock med att jag halkade på ett bergsplätt och gled ner på knäna. Har ni ramlat och slagit er på sistone? Visst gjorde det ont, men mest av allt kändes det skamligt. Jag ville ropa: "Hallå, det var faktiskt jättehalt här och jag har bara druckit en 33 cl folköl, jag brukar inte ramla såhär, jag är har helt normala kroppsfunktioner annars, keep walking folks, there's nothing here to see!"


När man blött en skvätt på knäna, eller av annan anledning behöver lite extra järn, då kan man börja dagen med en järnrik smoothie. Eller så kan man dricka den bara för att det är så jäkla gott. Jag vet att ni vet hur man gör smoothies, men ibland kan man behöva bli påmind om dess förträfflighet.

Iron lady smoothie
4 port

1 liten banan
5 dl jordgubbar
1/2 dl spenat
5 dl mild lättyoghurt
1 tsk vaniljsocker

Gör så här
Dela bananen i bitar, halvtina spenat och jordgubbar om de är frysta. Mixa alla ingredienser till en slät dryck.


I och med att jag skolkade från tvätten igår får jag göra det idag. Men det blir roligare längre fram på dagen för först ska jag till frisören, och sedan hem till Johanna för halv-åttamiddag med asiatiskt tema. Förträffligt!

12 kommentarer:

 1. Javisst gör solen och värmen att man har annat att pyssla med än att skapa frekventa blogginlägg! Här är det också mer sporadiskt för tillfället:-)

  Aj, aj för skrubbsår. Det gör ju så fasligt ont!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är jag inte ensam då, bra.
   Men visst gör det ont när skinnet brister...

   Radera
 2. Åh fi 17! Det är inte alls trevligt med sådana där sommarskav, något man allt som oftast råkade ut för i barndomen! Hur många plåster hade man inte då överallt... Men på något vis är det värre när man är äldre, man faller inte lika graciöst då:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man känner sig klumpigast i världen ju.

   Radera
 3. Haha, jag halkade i korridoren på jobbet och det gjorde så jäkla ont, men jag var uppe på fötterna på två röda och kollade om någon hade sett (ingen, phu), jag kunde inte stödja mig på foten senare på dagen men jag håller med- värst av allt är skammen man känner, så fånigt egentligen :-)

  Ha nu en fin helg i solskenet och värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där då är jag ju inte ensam om att skämmas. Men vi borde sluta med det båda två.

   Radera
 4. Ajaj för att ramla. En gång för herrans massa år sedan ramlade jag i en backe.... det var inte trevligt alls. Bra att du fick i dig en iron lady smoothie ;)

  Visst är det underbart med dessa varma kvällar... igårkväll satt vi ute tills klockan var midnatt... så himla härligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt blir så mycket bättre med fint väder!

   Radera
 5. det här med att blogga när solen skiner, det är liksom totalt onödigt. bättre att spara på sig så har man massor att blogga om när det regnar ;)

  jag tror det är nåt fel på mig för jag skäms inte när jag ramlar, blir nog mest arg om det gör ont men annars bryr jag mig inte... tycker det är mer jobbigt när man springer efter vagnen och så missar den så ska man gå där och försöka se neutral ut sen. haha :)

  ser fram emot att läsa om den asiatiska halv åtta-middagen! en regnig dag förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ha ha det där känner jag igen också. Och när man hinner, och inser att vagnen/bussen står kvar jättelänge efter att man gått på. Också jobbigt.

   Jag sparar den asiatiska middagen till en dålig regndag då.

   Radera
 6. Vilken härlig kväll, ja bortsett från olyckan då. Det är min största fasa att jag ska råka ut för någon olycka efter intagit lite alkohol och hamnar på jobbet som patient. Oavsett om det handlar om en liten öl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan jag tänka mig... fel anledning att komma in till jobbet...

   Radera

Related Posts with Thumbnails