fredag 4 maj 2012

En lägesrapport

Vilken vecka! Har ni varit oroliga för mig? Jag tänker mig följande forumtrådar på Flashback, Bloggkommentatorerna och Familjeliv: "Hur gick det med det gamla jobbet, blev hon klar?" "Hur har första dagarna på nya jobbet varit?" "Har hon bjudit dem på kakor än?" Inte?

Jag lever och mår bra, om än lite trött efter after work med både nytt och gammalt jobb. Dock inte tillsammans, undrar hur det sett ut? Tre dagar på nya jobbet, och det känns än så länge bra. Bra i magen och det är viktigast. Sen har jag lärt mig viktiga saker, som till exempel att på morgonen brygger man 12 kaffekoppar för att minska till åtta koppar på eftermiddagen. Crucial information!

Men nu ikväll är det hemmaplan som gäller, ensam, i och med att Michael tog sitt pick och pack i tisdags morse och inkvarterade sig i Staines, London. Han tog med sig datorerna, så jag antar att då har flytten gått på riktigt. När det känns tufft att vara utan honom kan jag tänka på saker som är positiva med att bo själv.

- Bananerna hamnar inte i kylskåpet utan i rumstemperatur.
- Jag kan ha korv i kylen utan att någon utstöter äcklade läten.
- Inga små skäggstrån efter rakning som sätter sig fast överallt.

(Ja. Jo, det var väl det. Nu kan du komma hem.)

Imorgon kommer La Famiglia hit, vi ska gå på Bacon & Warhol och sedan käka middag här hos mig. Jag håller på att förbereda som bäst. Det blir något som jag länge velat göra och äta. Det handlar om en gris. Nej inte bacon, även om det hade passat morgondagens aktivitet...

Vet ni? Jag testar ju nu Ekolådan, ett företag som levererar hem främst frukt och grönt. Fick (betalat med mina egna pengar, that is) första lådan (Lilla mixlådan) igår och där fanns bananer, päron, äpplen, fänkål, brytbönor, morötter, krispsallad och färsk sparris. Tror det här passar mig betydligt bättre än matkasse-konceptet. Äter ju enorma mängder grönt, och nu slipper jag vingla hem flera gånger i veckan med grönfodret i cykelkorgen.


Trevlig helg på er!

11 kommentarer:

 1. Åh så skönt, vi har undrat så! "Vart håller hon hus?" "Hur går det?" och så äntligen ett livstecken! Att du dessutom fått kläm på kaffekokandets konster är inte fy skam!

  Skönt att få lite besök av familjen, speciellt nu efter flytten. Hoppas ni får en härlig dag tillsammans,
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att kaffekokandet är nyckeln till arbetskamraters hjärtan. Kram på er!

   Radera
 2. Låter som en trevlig låda. Sparris!!! Börjar känna suget!!

  SvaraRadera
 3. Ja, det finns både fördelar och nackdelar med det här att vara själv (på gott och ont!) Hoppas du får en mysig stund med familjen :)

  Den där ekolådan såg mycket trevlig ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att fokusera på det positiva ibland. Ekolådan är mycket trevlig, om än att den redan börjar sina...

   Radera
 4. Oj, mycket nytt med stora förändringar där förstår jag. Starkt att ta sig an det med så positiv inställning.

  Tänk vad skönt det skulle vara att slippa släpa hem maten. Det finns massor av möjligheter att lösa det men jag har inte fått tummen ur att testa något ännu. Och så vill jag gärna se och klämma själv på det jag handlar...

  Trevlig helg till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får peppa sig bäst det går.

   Har också tänkt mycket på det där. Mycket av handlingen sker ju lite halvt spontant, på gott och ont...

   Radera
 5. Det låter som två tuffa omställningar, skönt att första dagarna på nya jobbet gått bra! Hoppas det fortsätter så, fastän det kan vara tufft att börja nytt jobb!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man blir ju helt utmattad, tur att det var en kort vecka.
   Kram!

   Radera
 6. Konstigt att det tog så mycket längre tid, den skoj att du testade och gillade det, även pm jag inte kan ta cred för receptet.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails