måndag 21 maj 2012

God save the queen och så vidare

En långhelg går fort överlag, och extra snabbt när man har det så bra som vi haft det. Såklart var det väldigt kul att få se sin kille, och hans boende och lite av den vardagen. Jag kan numera pusta ut, han bor varken i ett råtthål eller i ett ghetto.

Michael mötte upp mig på Paddington Station på torsdag eftermiddag (tänk sliskig romantisk film...) och tog med mig till Franco Manca, ett ställe känt för sina surdegspizzor. Häpp, gott vare! Och prisvärt. Citronsorbeten jag tog till efterrätt var grym, och Michael föll som en fura för sin vaniljglass med espressoshot (enligt uppgift kallad Affogato al caffé).



Medan Michael var på jobbet på fredagen, tog jag mig till Borough Market (aka där Jamie Oliver susade omkring på sin moppe). Det var nästan så jag ville haft med mig en fjäder att stoppa i halsen, så mycket gott fanns det där! Allt man kan tänka sig: ost, vin, öl, grönsaker, frukt, bröd, pajer. Ett himmelrike som ni hör. Jag köpte en bägare Pimm's och en box från en salladsbar som fick bli lunch. Men oj som jag önskade att jag vore mer hungrig. Hittar du inget som faller dig i smaken bör du söka för extrem kräsenhet.






När Michael slutat för dagen tog vi tåget till Brighton, som en liten minisemester. Vi fick ett hotellrum med utsikt mot piren, himla trevligt. Vädret lämnade en del att önska dock, men vi roade oss med att, ja, äta och dricka. Japanskt på Moshi Moshi. Vi drack Sake Sunrise - för att grogg är underskattat som måltidsdryck.



Lördagen bjöd på solsken, och förvandlade den brittiska gråa staden till en semesterort i bästa stil! Brighton visade sig vara en charmig, delvis bohemiskt liten stad. Jag blev lite kär. Vi käkade vegetariskt lunch på Iydea (så.jävla.gott) och jag fick en t-shirt med en röd bmx på. Givetvis så sökte jag upp chokladverkstaden Choccywoccydoodah. Där fanns det choklad vill jag lova!





Väl "hemma" i Staines igen gjorde vi sådant vi brukar göra hemma i Götet: dricka rödvin och kolla på serier. En brunch vid Themsen fick avsluta min visit i UK för den här gången. Det var fint. Och inte behöver jag vänta så länge på att få träffa killen igen, för han kommer nämligen hem till mig i början på juni. Yey! Välkommen!

Det blev en del ätande och drickande i helgen, så kroppen skulle nog blir glad om jag ger den lite detox i veckan. Fram till lördag, för då bjuder Johanna på halv åtta-middag. Jag har precis slukat en portion indisk-inspirerad gryta, mer om den senare i veckan. Hoppas ni haft det lika bra som jag i helgen! Vi hörs snart igen.

18 kommentarer:

  1. Åh, vad jag älskar att läsa om andras resor och utflykter! Låter som du haft en superbra helg! Tack för alla tips.

    SvaraRadera
  2. Vi märker ju att du verkligen haft en härlig träff med gubben din, så kul att läsa om allt ni hittat på tillsammans!
    Skönt också att det inte dröjer för länge tills nästa date.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, snart är han där han hör hemma ;)

      Radera
  3. Kul att få "vykort" från någon annans helg - det låter som en helt amazing helg med för mycket mat och för lite magutrymme! :)

    SvaraRadera
  4. Härligt Kim, man ska njuta av mannen, god mat och resor. Himmel den där surdegspizzan hade jag inte sagt nej till! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var hemskt god, enkel med bara mozarella och tomat, men ack så god.

      Radera
  5. Härligt att du hade en finfin helg!

    Har aldrig ätit på FrancoManca, men hört talats om stället, så det får ju bli av nu. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var absolut värt ett besök. I princip bara pizza på menyn, men oh så god.

      Radera
  6. Vad mysigt ni verkar ha haft det! Nu fick du mig att längta tills vi åker till London i juli!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det. London-längt, det är inte helt ovanligt här...

      Radera
  7. Åh, finns det något bättre än matmarknader? Jag tror nästan inte det.

    SvaraRadera
  8. åååh, wow vad mycket smaskigt du hann med under denna härliga helg; surdegspizzan låter hur spännande som helst - för att inte tala om Iydia som jag är väldigt lockad av nu när du länkade till deras hemsida och jag sett utbudet. Kul koncept! Älskar att få följa med på folks resor - känns som att jag får en liten del av upplevelserna för min egen del också ;) Härligt att killen kommer över hit inom en snar framtid - det där med att bo i två olika länder kan ju vara lite trassligt annars <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Iydea hade du älskat, det är jag säker på!

      Radera

Related Posts with Thumbnails