Chunky Monkey Semifreddo
1 form/8 portioner
4 ägg
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
4 dl vispgrädde
100 gram valnötter
3 mogna bananer
100 gram mörk choklad
50 gram mjölkchoklad
Gör så här
Rosta nötterna i en torr stekpanna och låt svalna helt. Separera äggulorna från vitorna. Vispa gulorna med hälften av sockret och fröna från vaniljstången till en vit och porös smet. Vispa grädden fluffig och rör ner en hackad och två mosade bananer. Vänd ner banangrädden i äggsmeten. Vispa äggvitorna med resten av sockret till ett fast skum. Vänd ner skummet i den andra smeten. Hacka choklad och nötter grovt och rör ner. Häll smeten i en form och frys den i minst 3 timmar. Ta upp den ur frysen i god tid innan servering så att den är mjuk. Det kan vara svårt att vänta, men försök! Vi blev lite otåliga och satt och hackade i våra, men jag tror att smaken vinner på en mjukare konsistens.
Det här receptet är även mitt bidrag till "Månadens sötsak" hos Söta Saker.
Mmmm, så himla gott det ser ut!!!
SvaraRaderaTack, det var det också, riktigt mumsigt. Glutenfritt också väl, så det är bara att testa!
SvaraRadera