torsdag 16 september 2010

SOMMAR!

Eftersom Tant russin har slängt ut små pikar här och där angående frekvensen på mitt bloggande så bjuder jag här med på ett inlägg. Sommar är temat:
Sommaren bjöd bland annat på ny fästman, nytt jobb och två veckor på Gotland. Här får ni en liten inblick i vad jag stoppade i mig under sommaren 2010.

Vi startar med Riga där det åts på finaste korgen i stada (ska det firas så ska det) Där fick man bland annat tartarbiff, någon slags getost skapelse, biff, havsaborre, en gudomlig ostbricka samt husets specialitet som var något som kallades sweetpot, vad detta egentligen var är ännu oklart men gott var det i alla fall. Till detta dracks det bubbel samt ett rött argentinskt Malbec.
Då den övriga maten som åts i Riga inte har en chans att komma upp samma liga som den som åts på Berghs lämnar vi den resan här.

Efter detta går vi direkt in på semestern som spenderades på Gotland. Efter tre somrar med dåligt väder på ön kände jag att var dags för lite sol. Sol blev det. Det blev även en hel del mat. Mina favoriter blev Veras heta räkpasta, grillad lax med nyskördad gotländsk sparris och hollandaise, grillbuffé M & M style, bollinger och jordgubbar, nyrökt flundra med färskpotatis, Matildchens hemlagade picnic-piroger på stranden, blandade rätter från schezuanprovinsen i Kina på restaurang Surfers i Visby samt crêpe med fårfiol från creperiet i Hablingbo.

Med all denna goda mat och all sol, kan jag inget annat än konstatera att veckorna på Gotland var dom bästa hittills!

I kontrast till denna matfest har Matildchen de senaste veckorna ägnat sig åt detox. Precis så god som all mat och bak här på tantrussins är, så tråkig och smaklös är detox mat. Så dessa recept besparar jag er. Om en vecka är detoxen slut och då jävlar skall det lagas och ätas för allt vad tygen håller!

1 kommentar:

  1. Sommaren kändes långt borta, men efter det här inlägget fick jag feeling igen. Kram!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails