måndag 20 september 2010

Menu upload complete

Vinnarmenyn från halv åtta har ni ju sett sedan innan, men den var vid tillfället inte helt fullständig. Johanna vill bjuda på några kompletterande recept, och vi vill ju göra vinnaren till lags. Fördrinken känns som en riktig keeper, så inte mig emot!

Calcuttan Iced Tea
1 glas
2 msk mörk rom
2 msk ingefärslikör (se tips)
2 msk färskpressad lime
1 dl färskpressad blodapelsinjuice
ca 1 dl ginger ale
1 limeklyfta
is

Gör så här
Häll alla ingredienser, utom ginger ale och limeklyfta, i en shaker med is. Skaka hårt och sila upp i isfyllda highballglas. Toppa med ginger ale och en limeklyfta.

Tips!
I stället för ingefärslikör kan man även koka ihop en simmig lag av 1 skalad och skivad ingefära (ca 1/2 dl), 1 dl socker och 2 dl vatten. Låt koka upp. Skala och finriv lika mycket ingefära till och blanda i lagen. Låt puttra i 30 minuter. Sila av och låt svalna. Håller länge i kylskåpet.


Emma serverades biffar av quorn med jornötter och sweet chili, vilka både såg ut och smakade mums. Så här kommer receptet!

Quornbiffar
4 port
300 gram tinad quornfärs
1 dl ströbröd
1/2 gul lök
1/2 dl jordnötter
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk japansk soja
2 + 4 msk sweet chili sås
vatten
olivolja

Blanda ströbröd och 1 1/4 dl vatten i en bunke och låt det dra några minuter. Skala och finhacka den gula löken. Hacka jordnötterna fint. Tillsätt lök, pressad vitlök, jordnötter, quornfärs, ägg, japansk soja och 2 msk sweet chilisås i ströbrödsblandningen.

Arbeta ihop till en smet (lättast för hand). Forma till 16 små biffar. Pensla med lite olja på båda sidor och grilla 4–5 minuter per sida. Servera med sweet chili och gärna asiatisk sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails