lördag 18 september 2010

Gå-bort-muffins

Jag har planen att gå igenom i princip samtliga recept i Muffinsboken jag fick att Ma och Pa (och även Jo och Emma) i födelsedagspresent. Ikväll ska vinnaren av Halv åtta avslöjas och firas med pompa och ståt, och jag tänkte ta med en gå-bort-present. Halva batchen med muffins får dock stanna hemma och avnjutas i Casa del Russin.

Kladdkakemuffins med vit choklad och lime-spread
10 st
125 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl ljust muscavadosocker
1/2 tsk salt
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

250 g mascarporne
2 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
1/2 dl riven vit choklad
skal från en lime
strösocker
grön karamellfärg

Gör så här
Smält smöret och låt svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker med en gaffel. Rör i salt, bakpulver, kakao, vaniljsocker och mjöl. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Fyll muffinsformar till ungefär hälften. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, de kommer först att resa sig, men sen bilda en fin liten fördjupning för fyllningen. Ta ut och låt svalna, förbered under tiden spreaden.

Vispa ihop mascarporne, vaniljsocker och florsocker. Vänd i choklad och limeskal. Fyll på en sprits och spritsa fina toppar i muffinsens fördjupningar. Färga strösocker genom att röra ut några droppar karamellfärg i en liten skål med socker. Strö över muffinsen.


För transport: Klipp ut en fyrkant av papp, placera muffinsarna med en bit dubbelhäftande tejp på plattan. Knyt runt cellofan och du har en tjusig och god gå-bort-present.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails