Tack för alla snälla kommentarer om den rosa middagen! Och jag säger det igen, halv åttamiddagarna är något av det bästa vi gjort. DO try this at home, kids.
Jag vet att ni kanske har varit lite oroliga för mig sedan bakstuge-äventyret. "Hur går det för Tant Russin och hennes brödmättnad?", "Kommer hon någonsin vilja äta bröd igen?". Ingen panik, bröd-motviljan gick över snabbt. Det vände istället och uppbringade ett än större bröd-sug. Trots att frysen är full med hönö- och rågsiktskakor, så ville jag testa ännu ett bikarbonatbröd. Det typen av bröd, fullt med frukt och frön, passar perfekt till frukost. Mättar bra, ända till lunch. I alla fall för en kontorsråtta till ingenjör som äter lunch 11.15.
Bästa fröiga och fruktiga frukostbrödet
2 dl grahamsmjöl
1 ½ dl rågsikt
1 dl rågkross
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
½ dl linfrö
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
ett par aprikoser i bitar
en näve hackade valnötter
1 rivet sött äpple
½ dl ljus sirap
5 dl naturell yoghurt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv ner äpplet och vänd nötterna och aprikoserna. Tillsätt sirap och yoghurt. Rör om ordentligt. Klicka ut i en avlång brödform, toppa med en näve pumpafrön. Grädda längst ner i ugnen i knappt 90 minuter.
Veckans dilemma: Bentolåda eller Sashimi Kimchi donburi på Yamato på lördag? Ack, livets svåra val...
Sen så tycker jag att man borde kunna prenumerera på bakplåtspapper. Mitt är ALLTID slut.
Prenumerera på bakplåtspapper är ingen dum idé! Men jag hade blivit nöjd om de introducerat arken här i UK istället för de sabla rullarna vars mått ändå inte passar plåtarna.
SvaraRaderaDet är alltid gott att ha torkad frukt och nötter i bröd! Du våndades men ser att du valt helt rätt :)
SvaraRaderaFrån en annan kontorsråtta (som dock äter lunchen runt 12-snåret!) ;)
Köp ett flergångsbakplåtspapper i teflon! Funkar iofs inte att trycka ned i brödformar. Men kan vara bra att ha i reserv.
SvaraRaderaHa en fin helg. Gott bröd blir det till frukost i alla fall ser jag.
Gott bröd, jag är nyfrälst valnöt- och aprikos i brödet tjej!
SvaraRaderaHa en super-duper helg nu!
Löv
Så sant som det är sagt, bikarvonat bröd är verkligen suveränt. Jag brukar göra mitt i muffinsformar och frysa in - bästa mellanmålet att ta med i farten! Det här är en av mina (och farfars) favoriter: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com/2010/01/farfars-favoritbrod.html
SvaraRaderaMatarkivet, rullpappret är sjukt störigt. Din stackare!
SvaraRaderaAmy, valet känns mycket bra ;)
Remsan, du har rätt, det ska jag bannemig göra.
Moma, oh happy day!
Plommonet, aha smart att göra i portionsbröd!