torsdag 2 maj 2013

Sysselsatt

Det är mycket att stå i nu. Man ska åka till Kristianstad och Tyskland i jobbet. Man ska ta vagnen ut till Saltholmen och luta sig tillbaka i solen i en klippskreva. Man ska hälsa världens sötaste bebis, a.k.a lill-tanten, välkommen till världen. Man ska äta en stor köttabit till söndagsmiddag. Man ska stoppa sig full med dim sum på Dubbel Dubbel. Man ska mingla vid något tidningssläpp, gå på designmarknad på Pustervik och bruncha på Lagerhusets Egg Benedicts. Puh, livet är hårt för en annan*. Sen ska man äta tacos också, och då kan man göra såhär:

Rökig tacofyllning
räcker till två taco tubs

1 stark och rökig ölkorv (tack H&A!)
1/4 gul lök
10 körsbärstomater
100 gram kidneybönor
färsk koriander
salt och peppar

Gör så här
Finhacka lök och strimla korven. Fräs i lite olja tills löken är mjuk. Klyv tomaterna i fyra delar och blanda ner tillsammans med bönorna. Låt sjuda tills tomaterna saftat ur sig lite. Smaka av med salt och peppar och vänd i slutet ner färsk hackad koriander.

Lägg sallad i taco tubs, fyll med röran, toppa med bitar av avokado, äpple och tomater, majs och en klick gräddfil. Hugg in! Till detta: en Margarita såklart.


Schemat är fullt även kommande dagar. Gropenbesök och Johnossispelning tillsammans med pappa imorgon. 30-årsfest på lördag. Söndag till tisdag: Polen. Vanligt jobbelijobb på onsdag. MEN SEN! Då ska jag vara ledig och inte göra något. Jag längtar. HAJJ!

*Jag gör tråkiga saker också. Deklarerar och betalar räkningar, deppar ihop lite ibland, oroar mig för saker sådär som bara jag kan, städar toaletten, cyklar i ösregn, tabbar mig på jobbet. Ja ni fattar.

24 kommentarer:

  1. Amen du är väl en uppfinningsrik kvinga du! Vilken himla bra sätt att käka ölkorv på, det måste ju vi absolut ta och prova!

    Så det är till att vara uppbokad både här och där, men det låter som väldigt trevliga uppbokningar minsann, speciellt den där klipprevan som du ska vila upp dej på!
    Ha det så skönt,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man borde kunna äta den korven på alla möjliga sätt!

      Radera
  2. Herregud, kvinna! Jag älskar ju sånt där fläng. Känner att det är det mest på hemmaplan just nu men fullt tillräckligt! Lite avis på Johnossikonserten.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konserten var fin så fin. De är för grymma!

      Radera
  3. Gott, Gott! Och du glöm inte att ha det kul och andas lite också mellan alla måsten och allt skoj. :-)

    SvaraRadera
  4. Klart man måste fixa lite taco också under berg-och-dalbane-resan som kallas livet. Du är en trooper!

    Mycket fyndigt och gott att använda rökig korv till tacon!

    Mannen ska på Johnossikonserten här i Stockholm på söndag med ett par polare. En av polarna är kusin med nån av dem i bandet, det du! (Fast jag vet inte vem av dem, har väldigt dålig koll på bandet, inte min favvo...)

    Stor kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas de var lika bra i Stockholm. Kusin med John eller Ossi - lite starstruck här borta!

      Radera
  5. "vad kul att ha korvig rök i tacon" sa jag nyss. så det kan du ju testa nästa gång...

    kul när det händer massa saker! och vad man uppskattar när det inte händer någonting alls sen. är också avis på johnossikonsert, fast det är väl ingen som förbjudit mig att gå på den så jag får väl helt enkelt skylla mig själv.

    ha det nu så underbart med allt fläng och skoj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Will do! Frågan är vart jag hittar den korviga röken...

      Radera
  6. Rökigt gillas även om jag inte äter korv... kan ju krydda med massa chipotle eller någon annan rökig krydda. Dina tubs ser riktigt goda ut!

    Oj, så mycket du har att stå i... du hinner andas mellan varven förmodar jag? Du, livet måste ha lite downs för att man ska njuta av upsen! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ups and downs, det är nyttigt det. Det och korv ;)

      Radera
  7. Jag läste Stockholm, tänkte YEY, meh det var ju Saltholmen... Men det ser ju inte ut att gå någon direkt nöd på dig i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spårvagnen ändå till Stockholm... om jag går på nu kanske jag är framme till midsommar? :)

      Radera
  8. Låter som en mycket angenäm tillvara kära bloggvän kram på dig och andas genom allt ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  9. Oj oj oj... Det var ett späckat schema. Men det låter också väääldigt roligt. Allt det andra tråkiga som också måste göras hinns med ändå. Passa på och gör skojiga saker. Vila det får vi göra när vi blir vuxna eller nåt sånt. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha ja.. och det blir vi väl aldrig? ;) Elller?

      Radera
  10. Full rulle må jag säga. Glöm inte att andas och njut av livet:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Andningen hoppas jag kommer per automatik, annars ligger jag risigt till :)

      Radera
  11. Skönt ändå att de roliga sakerna väger upp de tråkiga! Och att du nu ska få vila och pilla navelludd, det behövs mellan varven det med! (Hälsar hon som typ nyss lyckats hitta balans i sitt liv...) :)

    Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett tag trodde jag att jag hade hittat balansen, men sen är det alltid något där som är där och... ruckar och förstör. Men jag jobbar på det!

      Radera

Related Posts with Thumbnails