Mycket som ska hända på en och samma lördag: ESC, hockey och Göteborsvarvet. Vad väljer jag? Eurovision kan vi stryka för min del. Hockeyn - nja. Men varvet - klart en ska kolla. Ja kolla, inte springa, är ni tokiga. Picknick och stora ögonen med sig, sen så bär det av ner mot femkilometersstrecket. Häpp häpp! Lycka till alla som ska springa och förgudsskull - drick mycket vatten!
Oavsett vad ni väljer att göra idag, glöm inte att äta. Välj den här, som är liten av en paradrätt!
Rödbetsrisotto med pistagebakad torsk/halloumi
4 port
1 stor rödbeta (150 gram)
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
olivolja
2 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
8 dl buljong
2 dl västerbottenost
salt och peppar
1 dl grovhackade pistagenötter
2 dl västerbottenost
4 torskfiléer/8 skivor halloumi
salt och peppar
färsk sparris
Gör så här
Skala och grovriv rödbetan. Hacka lök och vitlök fint. Stek löken i olivolja i en traktörpanna, tillsätt rödbetan och riset och fräs ytterligare tills riset har blivit glansigt. Häll på vinet och låt koka in. Koka upp buljongen, späd risotton efter hand. Sänk värmen, rör, rör, rör. Riset ska vara mjukt med ändå med lite tuggmotstånd, det tar ungefär 20 minuter. Rör i osten, smaka av med salt och peppar.
Väljer du att servera med fisk: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en ugnsfast form, vik filéerna så att de blir jämntjocka. Salta och peppra fisken. Blanda ost och hackade nötter och strö över fisken. Sätt in i mitten av ugnen, fisken är klar när det nått 55 grader, det tar cirka en kvart.
Vill du hellre ha halloumi: Skiva osten och stek den på båda sidor. Ta pannan av plattan och strö på ost- och nötbladningen. Låt smälta någon minut.
Koka sparrisen lätt. Servera torsken/osten med en rejäl skopa rosa risotto.
Sa du pistagebakad torsk, fy jäklars vad gott det låter!
SvaraRaderaDet var precis vad jag sa! :D
RaderaNya risottorecept gör oss alltid så glada, tack för glädjen Kim!
SvaraRaderaOch tack för världens bästa postpaket, du kan inte ana vilket huvudbry du gav oss innan vi öppnat påsen och såg vad som fanns i! Du är väl en pärla du:)
Kramar, hoppas partyt blir riktigt trevligt vilken frukt du än tar med!
Vad kul att ni blev så glada! Ser fram emot vad ni gör med vitsvartlöken..!
RaderaRödbetsrisotto har jag bokmärkt ett recept på för jättelängesedan. Ser väldigt gott ut. Och en bit torsk till det låter fint!
SvaraRaderaRödbetsrisotto är fasen bäst!
RaderaMen hallå!?! Skippa Eurovison, är du skogstokig! Nej du, fjäderboa och full schlagermundering var det som gällde. Och någon annan som lagat mat åt mig och som serverade mig bubbel. Fattar du vilken drömkväll!? ;-)
SvaraRaderaKram kram
Det är du som är galen Malin!
RaderaMen för man och bubbel så hade jag kunnat kollat på esc jag med.
Härliga fäger och det lät dessutom supergott!
SvaraRaderaIngen shlager och ingen hockey här heller, bara massor promenad i försommarvärmen, god mat och plantor, plantor, plantor!
Hälsar försommardillen
Din helg lät fin!
RaderaMåste erkänna att en bra sak som man får på köper som utlandssvensk är att ingen bryr sig om esc - I like. :)
SvaraRaderaHaha, vilken frukt blev det då? ;-)
KRAM
Jasså, England är inte lika heta på gröten?
RaderaJag tog med min en flaska cointreau, så: apelsin!
KRAM
Röbetsrisotto är en av mina favoriter och något jag kokat sedan jag började göra risotto på allvar. Brukar dock röra i råriven rödbeta på slutet.
SvaraRaderaHehe, respektive eller frukt, intressant. Håller med Hanna ovan och undrar såklart vilken frukt det blev?
Ah, ska testa nästa gång att tillsätta den sist.
RaderaSåg du mig ; ) hi hi hoppas ni njöt av vädret och folkfesten. Kram en fortfarande sliten Sofia efter lördagens lopp 1:50:51 ruggigt nöjd i hettan ; )
SvaraRaderaJag kollade efter dig, men såg dig inte! Men du är grym!
RaderaHärligt härligt med en massa val, klart du som lokalpatriot väljer Göteborgsvarvet :-) Fast lite kul var det med Melodifestival. Norges bidrag är en låt jag kommer leva länge med. Lyssna på den om du missat den! Och VM-guld var ju inte heller så tokigt... Har sett så gott som alla Sveriges matcher men så är jag lite skadad av ett tidigare tioårigt förhållande med en hockeyspelare. Blev rätt biten. Av hockey alltså, inte hockeyspelaren :-)
SvaraRaderaMen du, du tog väl med dig Sean Banan - två i en :-)
Hoppas du har det fint och stor kram till dig!
Ha ha ha JAAA självklart skulle jag tagit med mig sean banan! Att jag inte tänkte på det.
RaderaKRAM
oj vilka härliga smaker! Rödbetsrisott! Gott!
SvaraRadera