Bara för att man har en matblogg behöver det inte betyda att man behöver bjuda sin läsecirkel på hemlagad, närproducerad, ekologisk, utan-tillsatser- mat. Speciellt inte när man varken har tiden eller orken (eller för att man hellre spenderar tiden med att kasta lustfyllda blickar på sin alldeles sprillans fantastiska tatuering).
Gör så här
Någon dag i förväg, gör världens bästa tabbouleh. Gå sen till din lokale falafelkille och be om att få köpa bara falafel. Köp hummus, vinbladsdolmar och fyllda miniauberginer på burk. Ett gäng oliver och några påsar Libabröd och naturell tjockyoghurt. Stek ett paket halloumi, värm falafeln. Sätt fram en eller fler flaskor vin. That's all folks.
Ha nu en fin helg, och tack så mycket ska ni ha för alla gratulationer till min idrottsliga bravad!
Tatuering!!! Åh, den måste vi bara få se, så spännande. Jösses vad vi (båda två faktiskt) önskar att vi hade modet och smärtgränsen att göra likadant...
SvaraRaderaKlart de blev nöjda, känns som det påminner lit lite om alla godsakerna vi åt när vi var på ett visst restaurangbesök i Göteborg!
Fin helg på dej,
kramar
Det gjorde inte ont! Lite besviken nästan ha ha.
RaderaHoppas ni också har en fin helg!
Bra där! Jag tror man ibland ställer högre krav på sig själv än vad omgivningen förväntar. Alla vill att vi matbloggare ska vara vanliga människor och ät halvfabrikat ibland. Och din bjudmat ser galet god ut!
SvaraRaderaÅh, ny tatuering... Vad och vart? Eller är det hemligt.
Ha en skön helg kompis! Kram.
Ja man är väl själv sin värste bedömare...
RaderaDen är inte alls hemlig, får bjuda på en bild när den har läkt ordentligt.
KRAM
Men hallå där?! Du kan försöka att inte vara en foodie men bara en matnörd skulle bjuda på så gott käk, i ett försök att vara "low key". ;) Vi ses på Karnold imorrn!
SvaraRaderaHa ha, ja man får hålla fanan "lagom högt". Tack för trevligt sällskap!
RaderaTummen upp för det! Synd att jag bor i pizza-pizza-pizza-staden Växjö där man inte säljer något som ens liknar falafel någonstans. Antingen får jag åka iväg och köpa falafel eller så är jag fast till att göra egna ändå... Vilket mög.
SvaraRaderaNåväl. Trevlig helg på dig och tatueringen! Kram!
Attans mög.
RaderaTack detsamma!
Mycket klok insikt tanten!!Instämmer också helt med dig. Man måste vara pragmatisk och anpassa sig efter rådande läge för att inte stupa. Bort med "duktig flicka syndrom" är min ledstjärna.
SvaraRaderaIbland så glimrar man till :)
RaderaDu har en bra ledstjärna du!
Bra där! Inga minuspoäng där inte!
SvaraRaderaBara plus :)
RaderaÄsch, man måste inte alltid vara så himla duktig! Och sjukt smart idé att köpa färdiga falaflar, den tanken har jag inte ens kommit på! Kanske måste göra det typ ikväll. Jo, det måste jag nog.
SvaraRaderaAlltså. De flesta man köper i affären smakar ju bajs.
RaderaHeja dig Kim. Ny tatuering vardå? kram Sofia : ) nyfiken i Hjo
SvaraRaderaNyfiken i en strut. Ni får se när den läkt!
RaderaHåller med, har man tillgång till bra färdigköpt, och varken tid eller lust att laga själv ska man självklart köpa! Hemma blir det fårostpizza från lokala pizzerian ibland, persiska smårätter från gröndals deli ofta och färdigköpt sushi såklart. Ja, och sedan gärna lite färdigköpta delikatesser från Hötorgshallen typ salami, algsallad, marinerad bläckfisksallad, någon god ost o s v, osv. Mums!
SvaraRaderaÅhgudjagflyttarhemtiller.
RaderaÅhhh fina tant Russin... jag älskar libanesiskt mmmm jag dör en smula nu fast det vet du ju redan ;)
SvaraRaderaOch du har så rätt så! Kloka och väl valda ord... allt är absolut inte perfekt hos oss heller... vissa dagar stressar vi som galna och då blir det snabbpasta eller indisk "snabbmat" :) Tur att man kan äta sådant också... herregud det är väl därför man tränar så man kan njuta lite extra av livets goda! Stor kram på dig! :)
PS. Tatueringen har jag ju sett, vacker så in i...!
Libanesiskt är sjukt gott! Fräscht och piggt och smakrikt!
RaderaOrka vara perfekt..!? Nejtack.
Åh TACK!
Hurra för dig, "Gör det enkelt" är en bra devis! Ps. Jag sitter och äter färdiggrillad kyckling med micrad sötpotatis i skrivandes stund.
SvaraRaderaÅhå, låter smarrigt! Micrad sötpotatis - of course!
RaderaJamen Gud så gott. Mycket bra tips inför nästa bjudning.
SvaraRaderaEller kanske inte. Släkten (makens) skulle dö om de inte fi något väldigt traditionellt på självaste nationaldagen...
SvaraRaderaFår spara denna goda idé till ett ännu bättre tillfälle :)
Ha ha det gäller att vara varsam med svärisarna... :)
Raderakajsaasp.se
SvaraRaderatänker såhär va: sveriges största matblogg bjuder ju för hulingen bara på halvfabrikat och hämtmat. så varför ska du vara sämre? nej, det är du ju rakt inte! du bjuder ju bara på asgoda grejer och då spelar det väl ingen roll var de kommer ifrån? nej. just det.
SvaraRaderajag bakade för övrigt eget hamburgerbröd igår. "det var lite torrt" fick jag höra då. hmpf. varför ska man anstränga sig?
OMG, tänk om jag har hamnat i det träsket? Snart blir det campadre för hela slanten...
RaderaHa ha, otacksamt.
Jomenvisst, ibland är det så skönt att sänka ribban! Heja russinet! :)
SvaraRaderaJa visst är det! :)
Radera