tisdag 26 mars 2013

Slirig sill

Sill är faktiskt den vanligaste fiskarten på jorden. Svårt att tro med tanke på hur mycket sill jag äter vid högtider. Någon annan som gillar sill är författaren av den här sköna bloggen. Sill helt enkelt. Mycket sill och fin sill. Några andra som är fenor på sill är ju Mårtenssons. Så spana in båda dessa sidor för fina fiskar. Eller så går ni rätt på den här varianten som jag gjorde till jul! Själv tänker jag göra en lyxig löjromsvariant till fredagens knytis med vänner.

Lingon- och whiskysill
1 burk inläggningssill
1/2 dl ättikssprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1/2 rödlök
3 msk whisky
1 dl frusna lingon
2 små lagerblad
3 kryddpepparkorn

Gör så här
Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Ta av plattan och låt svalna. Skölj av sillfiléerna och skär dem i sneda bitar. Lägg i en burk tillsammans med lingon, whisky, tunt skivad lök och kryddorna. Häll över lagen och låt stå minst ett dygn.

En jäkla snygging till sill till på köpet.

Kortvecka! Påskvecka! Sillvecka! Inte konstigt man är på rätt så gott humör.

21 kommentarer:

  1. Men vi tackar, vi tackar! Nästan lite tur eller så var det väl kanske rent av skicklighet både från din sida och från vår att vi idag tipsar om ett nytt sillrecept!:)
    Sill skulle vi kanske kunna leva på, eller så skulle i alla fall Håkan kunna leva på whisky:):)

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Inga sliriga sillar här inte så långt ögat kan nå! ;) Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Lingon i kombination whisky låter väldigt spännande. Det ska jag lägga på minnet:)
    Ha en riktigt skön påsk! Och du, vi ses väl på plåkulla i morgon kväll?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Do it!
      Glad påsk! Oh yes, klart vi ses!

      Radera
  4. Hittade in här av en slump men det var trevligt så jag återkommer.
    Låter spännande med lingon och whisky,skall absolut prova det receptet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra Christina! Glad påsk och välkommen åter!

      Radera
  5. "några andra som är fenor på sill". Hehe / MVH lättroad

    SvaraRadera
  6. Whisky och lingon, spännande! :D
    Glad påsk!

    SvaraRadera
  7. Just inlagd sill är jag inte så förtjust i, men trots lukten älskar jag en stekt sillamacka. Mums!

    Glad påsk, fina du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hört att det funkar att fira svenska högtider utan sill också, inget jag kan konfirmera dock :)
      Glad påsk!

      Radera
  8. Sill, det är det bästa vid våra högtider! Jag ser fram emot den där du instagrammade i veckan :-)
    Gla´påsk på´re!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med! Ja, jag är också lite nyfiken på mojitosillen... gott eller inte?!

      Radera
  9. Jag tränar på att äta sill... Provar en liten liten bit varje gång det finns sill;)
    Glad Påsk
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  10. Blä för sill, sorry... Jag fattar tyvärr inte grejen och jag har verkligen provat. Fast din sliriga sill ser verkligen fin ut!

    Hoppas att du har en riktigt härlig påsk med lagom mycket slir ;-)

    Stor kram och glad påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan inte gilla allt. Men whiskey då?!

      Radera
  11. Vilket annorluda sillrecept! Ser gott ut! Också jag har lagt ut ett sillrecept. Det är mycket sill nu :-) Hoppas du har en fin påskhelg!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails