Min långhelg har varit grym. Sol, gymmet, vin, bio, promenader, god mat, bubbel, familjen och kompisar.
I fredags: jag tror minsann vi skapat en ny påsktradition. Långfredagsknytis ska den heta och vi ska ha det alla år framöver. I evigheters evighet Amen. I år var vi sex personer och nästa år är vi minst en till (då det inom kort nedkommer en liten mini-person nämligen).
Vi åt: löjromssill, mojiotosill, inlagd lax (återkommer med den!), broccolipaj, ostbakade oliver, svampkrustader, gravad lax med sås, sallad, foccacia, vego-janssons och brownietårta.
Nej för guds skull, det var inte jag som gjorde tårtan. Det var Lotta, all heder åt henne.
*Uppenbarligen krävs det en liten förklaring för utsocknes: bös är typ skräp, damm, småskit.
Knytis är bara så jäkla bra. Allt såg grymt gott ut & mojitosill - bring it on!
SvaraRaderaEeeh, i ärlighetens namn var nog inte Mojitosill mitt bästa drag, men kanske kommer som ett inlägg kring midsommar!
RaderaJag älskar nya traditioner, speciellt de då man luckrar upp lite på familjebandet och tar med annat löst folk som vänner och grannar :-)
SvaraRaderaEller hur? Alla ska med! :)
RaderaFörst och främst, vad är bös?!
SvaraRaderaFör det andra, så avis på en så rolig och god tradition. Just långfredagen passar väl alldeles utmärkt till en sådan tradition och just knytis också. Din tallrik ser galet god ut och skit samma vem som gjorde tårtan även om hon har ett fint namn :-)
Skönt med ny energi trots smutsiga fönster och bös (?!). Använd energin till att putsa fönster vetja - ha ha ha :-)
Kram!
Ho ho ho, du får gå en snabbkurs i Göteborgska hos mig!
RaderaJa Lottor är bra att ha alltså.
Funderar på allvar på att anlita en fönsterputsare, känns som om det skulle vara värt det.
KRAM
och så jäääkla mycket damm på golvet! vem är det som är här och häller ut massor av damm på golvet om nätterna när vi sover?!
SvaraRaderatoppentradition ni skapade där! några ägg behöver man absolut inte äta. bättre med pajer och tårtor :)
Ta fast hen! Är nämligen här också verkar det som. Dåååålig stil.
RaderaPajer och tårtor, det är grejer det.
Vi åt tacopaj på långfredagen. Inte dumt det heller:)
SvaraRaderaFunkar prima!
RaderaI år valde vi (eller jag tvingade min familj) bort påskbuffén annars brukar vi ha knytis. Det är helt perfekt att bara behöva fixa ett par rätter och så mycket roligare. Ska det vara påskbuffé vill jag helst slippa de varma rätterna som även brukar dyka upp på julbordet. Det finns så mycket annat gott.
SvaraRaderaDet bästa är ju om alla tar med sig det bästa de här, oavsett tema. Det borde ju rimligtvis bli världens bästa knytis.
RaderaJag undrar också vad bös är...
SvaraRaderaOch härligt med nya göra-som-man-vill-traditioner! :)
Jag får förtydliga :)
RaderaGrymt bra ny tradition! Vi åt ingen sill i år av någon märklig anledning. Älskar sill, så det var inte början på en ny tradition hoppas jag!
SvaraRaderaGud, nej det får vi inte hoppas! ;)
RaderaHärligt med nya traditioner, speciellt när de innehåller sillsorter som är nya! Mojitosill, där fastnade våra ögon direkt! Receptet?
SvaraRaderaVi har tänkt oss fortsätta vår "resa bort tradition" efter påsken, perfekt att dra ut på ledigheten:)
Det kommer, det kommer. Kanske lagom till midsommar?
Radera