Bäst att lyda både Pernilla, Mårtenssons och kroppen. Ergo:
(obs! Håll i fredagshatten, för det här går nämligen galet fort!)
Gnocchi al limone con spinaci e funghi
1 port
1 port färsk gnocchi
1/2 vitlöksklyfta
5 färska champinjoner
smör
1/2 dl grädde
1 stor näve spenat
salt
svartpeppar
1/2 - 1 msk citronzest
1-2 msk citronsaft (här får man liksom testa sig fram)
parmesanost
rödvin
Gör så här
Skiva svampen och riv vitlöken. Fräs mjuka i smör. Koka under tiden gnocchin. Tillsätt grädde, spenat, citronzest och -saft till svampen. Vänd runt spenaten några varv. Låt koka upp och stäng av plattan. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och spara lite kokvatten. Häll gnocchin i pannan och vänd runt den i såsen, tillsätt eventuellt lite pastavatten. Hyvla över parmesan och njut med rödtjut.
Ljuvlig mat, helt i min smak! Gnocchi är verkligen toppen och citron har jag blivit mer och mer förtjust i att använda i maten.
SvaraRaderaUnderbart med rödvin i ingredienslistan :-)
Det där sista om vad du ska lyssna på, "la-la-la-la-la" - jag varken ser eller hör... :-) Får man trots det komma in över tröskeln till russinlyan?
Kram kram!
Här är ju rödvin obligatoriskt!
RaderaDet gick ju rätt bra att ha flera Håkan-o-frälsta i lägenheten tro det eller ej...
Absolut, pasta och Italiensk är det nya svarta - förlåt, tacos:) Citron har du en här också som är helt beroende av, frun pressar det både här och där.
SvaraRaderaAngående rödvinet så håller vi med Lotta!
2 dagar, and counting!
Kramar
Rödvin och citron bara kanske...? Huuuuu.
RaderaJa, det låter mycket fräscht och citron är gott både i mat och bakverk! Njut av promenaden!
SvaraRaderaJa visst är det, har precis bakat mjuk kaka med citron.
RaderaTror kroppen säger att du ska bli lite sur ;) NOT! Låter hur gott som helst den här gnocchin, sparar det för senare bruk!
SvaraRaderaHörde jag vår i Götet? Hold your horses, I am coming to town!!! ;)
Jag är för glad helt enkelt? :D
RaderaGott! Både maten och att det är vår. :)
SvaraRaderaFreakin lovely!
Raderayes! du har fattat saken rätt! fredagspasta it is. men eftersom vi ska äta ute imorgon så tog jag fredagspastan idag istället. för jag tror inte de har pasta på chateau beirut...
SvaraRaderajag och håkan ska försöka dyka upp runt 19-tiden imorgon, kanske blir lite senare beroende på när jimmy lyckas sluta jobba. men sen kommer vi, jag tar med håkan och håkan tar med gitarren ;)
vad är det för klädkod? odd molly och please jeans?!
Du, var gjorde du av Håkan egentligen?!
RaderaJag undrar bara en sak: varför har jag a-a-a-aldrig ätit gnocchi?
SvaraRaderaJa VARFÖR?! :)
RaderaCitron är lite vår tycker jag. Helt normala känslor du har!:)
SvaraRaderaLåter så smarrigt! Gärna pasta på fredagar! Men inte imorrn!
Det blev pasta igår istället.
RaderaGnocchi är supergott! Jag har gjort egen en gång och det var enklare än att göra vanlig spaghetti, men även köpt är himmelsk.
SvaraRaderaVårvindar friska var det i dag, så mina nya vita Converse fick stanna hemma. Hoppas på ny värme imorgon. Jag ser fram emot kvällen!
Jag måste testa att göra hemmagjord, och det snart!
RaderaSol i Göteborg. Helg. Trevliga övernattningsgäster (hoppas vi du tycker...) God mat. Häng med matbloggare. Ah... Ljuvligt ;-) Ses! Kramar.
SvaraRaderaOch så bra det blev! Tomt sen ni drog.... buhu. Kram.
RaderaLåter grymmegott! Och vår i Götet är det bästa (och Håkan gör det inte sämre heller!)
SvaraRaderaBara bra grejer!
RaderaNästa gång tjingar jag platsen bredvid Flemming!
SvaraRaderaHan hälsar att han längtar!
RaderaPerfekt med snabblagade rätter, inte minst när man är fredagstrött! Det ser väldigt gott ut, så jag måste absolut testa receptet. Tack för tipset!
SvaraRadera