måndag 8 april 2013

Det är som på Louvren

Vilken fin söndag jag hade. Först: picnic på "hemligt ställe" vid havet (jag skulle kunna berätta, men då måste jag förgöra er), sen en liten runda på gymmet, sen den utmärkta idén att laga fiskgratäng med svamp, fänkål och citron för att sedan avsluta hela dagen med att krypa ner i nytvättade lakan klockan 22.

Havet alltså. Vilken grej. Ibland glömmer jag av hur underbart det är. Och nu på våren är det som finast. Klart vatten och krispig yta med diamantglitter. Nej, jag kommer nog aldrig kunna flytta inåt landet.


Fiskgratängen då. Torskfiléer, tunt skivad fänkål som steks mjuk tillsammans med ostronskivling, ös på dill en masse, häll på vanlig vit sås smaksatt med citronsaft och skal. Toppa sedan med mos gjort på potatis och palsternacka. Gött? Något vansinnigt. Men sällan vackert, det vet ni säkert.

Idag har jag vårfixat cykeln! Om man med vårfixat menar att betala och hämta ut cykeln hos verkstaden. Nä faktiskt, gav jag den ett välförtjänt tvätt ute på gården också. Någon som vet när jag kan beräkna få tillbaka känseln i fingrarna?

18 kommentarer:

 1. Nytvättade lakan, mmm... Sådant kan jag riktigt galenlängta till. Ändå byter jag för sällan. Dumlat, antar jag :) Härligt med havet, också. Jag bor minst 8 mil från närmsta havskant - så för mig är det mest sjöar som gäller. Havet är det man unnar sig att åka till några gånger på semstern :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle verkligen behöva lämna stan & komma ut till havet oftare. Då vi inte har bil så har jag blivit väldigt bekväm av mig. På sin höjd beger jag mig till Majorna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tur att ha vän med bil jag, annars hade jag aldrig kommit iväg!

   Radera
 3. Den söndagen låter inte alls dum. Speciellt det där med att lägga sig anständig tid. Och havet förstås. Havet... Underbar bild. Jag tröstar mig med att Mälaren i alla fall lite längre bort från landet har kontakt med havet - fast det går sådär :-) Men det är fint med vatten i vilket fall, sjön får duga!

  Duktigt jobbat med cykeln. Kanske skulle man rulla ut sin egen lilla hoj också... Fast nä, då måste jag ju tvätta den :-)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hav eller inte, stort vatten duger!

   Ja du kan ju inte skämma ut dig med en smutsig hoj, hur hade det sett ut? Bara ställ ut den i regnet så löser det sig själv.

   KRAM

   Radera
 4. Jodå, din picknick har jag följt. Såg himla härligt ut! :)

  SvaraRadera
 5. Vad gäller fingrarnas känsel så räknar Håkan med att den bör vara åter någon gång lagom till helgen... Anki fick också sin cykel vårredo på verkstan förra veckan, ny kedja bl.a gör att det går attans fort att trampa nu! Men tvättad, nope vi vill gärna ha känsel i våra tassar:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min cykel fick också ny kedja, nu går den som ett spjut! Åh, nej hellre lite smuts än inga fingrar.

   Radera
 6. vi tog en vårpicknick vid stensjön i söndags, det är ju inget hav men det är ju åtminstone vatten...

  mmm. fiskgratäng. nu blev jag hungrig. god mat behöver inte vara vacker!

  SvaraRadera
 7. Vilken under dag du hade! Och havet, så underbart! Jag skulle inte kunna bo utan vatten, det är bara där man liksom kan andas på riktigt.

  Och fiskgratängen låter smaskens! Vi har fått vår på riktigt denna vecka, så kommer nog snart till soliga Götet med! Kramar

  SvaraRadera
 8. Salig livsnjuteri, sluta aldrig med det! :)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails