torsdag 4 april 2013

Olika typer av flås

Så fort man vänder ryggen till står hen där och flåsar en i nacken. Jag talar om fredagen såklart. Snuskgubbe-i-trench-coat-i-parken-flås är inget bra flås (tycker inte jag iallafall, men alla är vi ju olika) men fredagsflåset gillas - eller hur?

Den korta arbetsveckan har mestadels bestått av att försöka äta upp resterna av påskägget vi fick av fastighetsägaren (Ni vet hur det funkar, ju längre tid som gått, desto mindre gott godis finns kvar. Således står man där efter en vecka och mölar i sig sockriga pastellägg som man inte skulle tagit med i tång de första dagarna - Am I right?!).

Om man sen själv känner sig lite flåsig och uppsvullen efter allt godis kan man försöka väga upp med enkla, lätta och fräscha kycklingburgare.

Kycklingburgare
4 stora eller 5 mindre

500 gram kycklingfärs
1 ägg
1/4 färsk chili
1/2 citrongräs
1/2 liten fänkål
1 msk färskriven ingefära
1 dl färska hackade örter (koriander och mynta)
salt
svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Banka citrongräset och strimla fint fint. Finhacka även chili och fänkål. Blanda färsen med ägg, kryddor och örter. Salta och peppra. Forma till fyra biffar och lägg i smord ugnsform. Stek i ugnen tills de fått färg och är genomstekta, drygt en kvart alltså. Servera mellan två bröd eller som jag gjorde: en bulgursallad med massa grönsaker och citronvinägrett. Inspiration hittade jag från den här grymma tjejen - tack Remsan!


Så kan man äta ytterligare lite torrt påskgodis imorgon också... Hurra?

22 kommentarer:

  1. Alltså, jag trodde inte jag gillade de där pastelliga påskäggen, men det gjorde jag visst. tror nog att jag får köpa hem en påse bridgeblandning i helgen, för mina smaklökar har gått i pension...

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns alltså personer som gillar äggen!?

      Radera
  2. Jag har verkligen haft en sisådärvecka när det gäller karaktären... Bara tränat en gång, druckit alkohol, slarvat med maten... Suck och stön. Vad gör påsken med en, egentligen?! Blir ju totalt förslappad!

    SvaraRadera
  3. Nej, inte hurra alls för de där äckliga godisbitarna som alltid blir över. Varför äter man dem överhuvudtaget?!

    För övrigt gillar jag också flås, speciellt i samband med vissa fysiska aktiviteter, men jag ska inte gå närmare in på det för att hålla mig rumsren - ha ha ha!

    Jag ska göra ett försök till med kycklingburgare med hjälp av dig och Remsan. Har testat en gång men mina blev alldeles för lösa och smakade inte alls bra. På't igen bara.

    Trevlig helg och du, skit i de där torra bitarna...

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ho ho, jag tänkte på sådant flås också men där fick jag hålla inne med infon...

      Ja, påt bara!

      Radera
  4. De där sockeräggen klarar jag mig faktiskt utan. Men det är inte karaktär utan jag tycker helt enkelt otroligt illa om dem. :)

    Kycklingburgarna däremot ser och låter otroligt goda! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  5. Vi åt också kyllingburgare igår! Så idag har jag (som knappt äter godis) mofsat i mig chilicheeseballs, de där friterade små godingarna som hambugerrestaurangerna har. Så nu flåsar jag värre än en storrökare så fort jag går lite raskt.
    Ha en fin helg. Snart ses vi! Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Great minds think alike ;)
      Ja, snart blir det pyjamasparty!

      Radera
  6. Haha, är du underbar eller är du underbar!!!?

    Inga sockerägg så långt ögat nådde... men däremot några mandelägg á la Anton Berg mmmm! ;)

    Snart ses vi och denna gång ska jag hinna umgås lite mera med fina dig... aja, din humor girl... loovet it! Kram!

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga burgare. Gillar-smaker!
    Här sitter jag i soffan lördagen efter påsk och har precis tömt det sista påskägget.... helt klart blandad kompott!;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man äter vad man kommer över i sockersugs-tider...

      Radera
  8. Kycklingfärsbiffar med chili och ingefära är så gott och snabbt! Fredagsfint liksom!

    SvaraRadera
  9. Enkelt att råda bot på det tråkiga påskgodiset, fira helgen med att köpa hem nytt:) Det gjorde vi och det funkade fint det med... Vi räknar helt kallt med att allt promenerande på semestern gör att det går kanon att fortsätta stoppa i oss sötsaker!

    Men vi kan absolut tänka oss att käka några kycklingburgare, bara för att vara på den säkra sidan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he, det låter som en plan! Så som man går och går och går på en semester, så kan ni nog äta godis utan problem!

      Radera
  10. Hahaha usch, de där sista, ångestfyllda godisbitarna som stirrar på mig till jag äter upp dem... Inte okej :p

    SvaraRadera
    Svar
    1. De liksom kallar på en "ääääät mig ääääääät mig" eller hur!?

      Radera
  11. Alltså, ska jag väga upp det jag har käkat i forma av godis den senaste veckan gör jag nog det bäst med ett glas vatten! Hej då, lakridsskallar och annan ohyra, i morgon ska jag släpa mig tillbaka till gymmet!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails