Lingon- och whiskysill
1 burk inläggningssill
1/2 dl ättikssprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1/2 rödlök
3 msk whisky
1 dl frusna lingon
2 små lagerblad
3 kryddpepparkorn
Gör så här
Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Ta av plattan och låt svalna. Skölj av sillfiléerna och skär dem i sneda bitar. Lägg i en burk tillsammans med lingon, whisky, tunt skivad lök och kryddorna. Häll över lagen och låt stå minst ett dygn.
En jäkla snygging till sill till på köpet.
Kortvecka! Påskvecka! Sillvecka! Inte konstigt man är på rätt så gott humör.
Men vi tackar, vi tackar! Nästan lite tur eller så var det väl kanske rent av skicklighet både från din sida och från vår att vi idag tipsar om ett nytt sillrecept!:)
SvaraRaderaSill skulle vi kanske kunna leva på, eller så skulle i alla fall Håkan kunna leva på whisky:):)
Kramar
Great minds think alike ni vet ;)
RaderaInga sliriga sillar här inte så långt ögat kan nå! ;) Kram på dig!
SvaraRaderaDet blir nog en påsk ändå ;)
RaderaLingon i kombination whisky låter väldigt spännande. Det ska jag lägga på minnet:)
SvaraRaderaHa en riktigt skön påsk! Och du, vi ses väl på plåkulla i morgon kväll?
Do it!
RaderaGlad påsk! Oh yes, klart vi ses!
Hittade in här av en slump men det var trevligt så jag återkommer.
SvaraRaderaLåter spännande med lingon och whisky,skall absolut prova det receptet.
Vad kul att höra Christina! Glad påsk och välkommen åter!
Radera"några andra som är fenor på sill". Hehe / MVH lättroad
SvaraRaderaKan.Inte.Låta.Bli
RaderaWhisky och lingon, spännande! :D
SvaraRaderaGlad påsk!
Just inlagd sill är jag inte så förtjust i, men trots lukten älskar jag en stekt sillamacka. Mums!
SvaraRaderaGlad påsk, fina du!
Jag har hört att det funkar att fira svenska högtider utan sill också, inget jag kan konfirmera dock :)
RaderaGlad påsk!
Sill, det är det bästa vid våra högtider! Jag ser fram emot den där du instagrammade i veckan :-)
SvaraRaderaGla´påsk på´re!
Håller med! Ja, jag är också lite nyfiken på mojitosillen... gott eller inte?!
RaderaJag tränar på att äta sill... Provar en liten liten bit varje gång det finns sill;)
SvaraRaderaGlad Påsk
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Kämpa på! ;)
RaderaBlä för sill, sorry... Jag fattar tyvärr inte grejen och jag har verkligen provat. Fast din sliriga sill ser verkligen fin ut!
SvaraRaderaHoppas att du har en riktigt härlig påsk med lagom mycket slir ;-)
Stor kram och glad påsk!
Man kan inte gilla allt. Men whiskey då?!
RaderaVilket annorluda sillrecept! Ser gott ut! Också jag har lagt ut ett sillrecept. Det är mycket sill nu :-) Hoppas du har en fin påskhelg!
SvaraRaderaHärligt med massa sill tycker jag.
Radera