lördag 26 januari 2013

New Orleans i Göteborg

Efter jobbet igår slöt jag upp med några vänner på Bourbon Street, ett ställe jag ganska länge varit sugen på att besöka. De kallar sig en Cajuninspirerad restaurang och det konceptet är man inte bortskämd med i Göteborg. Därav min nyfikenhet.

På fredagar har de after work-priser på både öl, vin och Jambalaya, men vi bestämde oss för att gå på À la Carten. Här hittar ni menyn och ja, jag ville säga "En av varje tack". Vi fick dock lugna oss lite och istället testade vi burgaren och Jambalyan. Gott? Gott! Inte mind-blowing-gott, men helt klart fick jag mersmak och vill gärna testa fler rätter. Servicen var snabb och vänlig om än lite rörig.


Jag behövde lugna mina nerver efter en lite stökig eftermiddag på jobbet så jag bad om något starkt innan maten. Whiskey Sour. Hallå, varför har jag inte druckit det innan? Vansinnigt gott ju. Men man behöver nog vara torsk på syrlighet för att riktigt uppskatta den.

Whiskey Sour (härifrån)
1 glas

4 cl bourbon whiskey
2 cl färskpressad citronjuice
1 1/2 cl sockerlag
ev. lite äggvita

Gör så här
Ta fram tumblerglas och kyl dem med is. Häll whiskey, citronjuice, sockerlag och äggvita i en shaker. Tillsätt lite is och skaka. Äggvitan ger ett fint beständig skum. Sila drinken ner i glaset. Aaaaah. Har du inte bourbon går det bra med annan mild whiskey.

Åker imorgon förmiddag till Tyskland några dagar. Kan inte låta bli att känna mig lite snuvad på helgen. Får väl göra den här lördagen riktigt riktigt helg-ig för att väga upp.

18 kommentarer:

  1. Hoppas du får en trevlig helg efter den bra kvällen:)
    Trevlig söndag
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. Mums, borde ju kunna göras på rom också, är säker på att det redan måste existera en sån drink! Ha det så trevligt i Tyskland din vagabond!

    SvaraRadera
  3. jag vill också äta på bourbon street! ska jag vara helt ärlig vill jag äta ute varsomhelst faktiskt, för det har jag inte gjort på typ ett halvår... men jag kikade in på deras hemsida nu och det såg ju väldigt trevligt ut.

    ha det så bra i tyskland så ses vi snart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken trevlig lördag! Blev så sugen på att gå ut och äta. Måste bli snart! Ha en fortsatt skön söndag!

      Radera
    2. Det var himla trevligt Pernilla, om än att personalen hade lite att öva på...

      Det är bara att gå ut, Tant G! ;)

      Radera
  4. Bourbon street vilket coolt namn! Har aldrig testat Whiskey sour men jag gillar inte så mycket sådant starkt :)

    Tyskland låter väl helt okej eller? Ha det nice!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det smakade inte så mycket sprit, på gott och ont ;)

      Radera
  5. Ännu ett ställe jag inte hört talas om. Johan drack en Whiskey sour för ett tag sedan som var sååå god och sen dess har han provat på lite olika ställen och fått mer eller mindre goda. Men igår lyckades bartendern på Familjen tillfredsställa hans smaklökar. Gillar Whiskey sådär men gillar det syrliga!

    SvaraRadera
  6. Låter som ett ställe i min smak också. De läggs verkligen på rad nu, alla krogar och ställen jag vill besöka. Hittar en del tips inne hos Andy (En herrans mat) också. Hur ska man kunna välja?!

    Hoppas du har det bra i Tyskland. Gutes reise oder was est is called. Hrm. Har inte läst tyska sedan gymnasiet så jag är faktiskt förlåten...

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går ju inte att välja, gitta catch them all! :) Någon/några får vi testa tillsammans i sommar!

      Radera
  7. Whiskydrinken har gått hem även i vårt kök, även om Håkan tycker att Whisky ska drickas som den är...)
    Tysklandstur kan väl vara trevligt, om inte annat så n du ju köpa med dej hem lite whisky till framtida drinkar!

    Ha det så bra i veckan,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick med mig en Galliano från tyska flygplatsen, hotshot!

      Radera
  8. Men alltså, restaurangbesök är ju så galet nice. Att maten sedan är god, gör ju det inte hela ännu bättre. Attans att det inte var fuckingunbelievablegood, men men man kan inte få allt.

    Har aldrig smakat drinken, men hört namnet. Alltid något, eller hur...

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, gå ut och äta är bästa hobbyn :D

      Radera
  9. Vad jag gillar mina bloggvänner! Ska ut och käka med en vän i kväll och ville gå på nåt ställe som varken hon eller jag varit på. Kom att tänka på detta som jag vet att både du och Charlotta hyllat. Kunde inte komma på vad det hette men visste att du skrivit om det!! Minnet är bra ibland! Hoppas de håller stilen!:) Ska bli spännande...

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails