lördag 20 augusti 2011

Vetenskapen bakom en god drink

Det finns en fascination, man kan även kalla det besatthet, av drinken Margarita i vårt hushåll. Jag vet inte exakt var det kommer ifrån, men jag kan gissa att det grundar sig i ett och ett annat besök i the United States of America, och Californien speciellt.

Michael speciellt har sett det som sitt kall att göra den perfekta Margaritan. Otaliga recept har skakats, rörts och smakats (det är ett tufft jobb, men någon måste göra det). Börjar han närma sig? Jag tror det.

Michaels bästa Margarita (hittills)
2 glas

120 ml Tequila
60 ml triple sec
45 ml färskpressad limejuice
45 ml Rose's Lime
is
salt
limeklyftor

Gör så här
Blanda tequila, triple sec och limejuicerna och mycket is. Gnid limeklyftor på glaskanterna och doppa i salt. Häll upp och sippa (eller häv beroende på vilken effekt du vill uppnå).



Vissa recept pekar på att man ska ha något som kallas för Kosher-salt på glaskanten. Någon som vet vad detta är, och var man kan hitta det? Hjälp oss göra en ännu bättre Margarita!

Om man inte vill göra sin Margarita själv kan man, förutom att hälsa på hos oss, hitta en bra Margarita på: Lokal (Kyrkogatan 11), Bitter (Linnégatan 59) och Puta Madre (Magasinsgatan).

Klockan 12 idag bär det av mot Haga och Bondens marknad tillsammans med andra matbloggare, detta ser vi fram emot!

14 kommentarer:

  1. Ja, usch ja, det är ett slitigt jobb som några stackare har!

    Kosher salt är väl som flingsalt om jag uppfattat det rätt. Jag tror i alla fall att anledningen till att det rekommenderas till drinkar är för att det inte löses upp lika lätt i vätska som vanligt bordsalt.

    SvaraRadera
  2. Mmm, och så en varm sommarkväll, sand mellan tårna och vajande palmer på detta:)

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  3. Men DU! Vart har du köpt flamingon i bakgrunden?! En sån vill jag ha!

    SvaraRadera
  4. Herregud, så läskande och gott!! Tack för igår. Mycket trevligt! Hoppas du hittade många kantareller och annat gott idag!

    SvaraRadera
  5. Jag älskar margaritas. Jag gillar friska drinkar och så tycker jag att tequila är gott i drinkar. Trots detta har det nästan vara blivit att jag har beställt det på resor. Hm, borde ta och testa Michaels recept.
    Jag har samma fina glas, de är ascoola.

    SvaraRadera
  6. Moma, ja svettigt värre! Hmm det låter vettigt det du säger om koshersaltet. Tack!

    Mårtenssons, Ja det hade ju varit det ultimata. Men får man inte allt så kanske en eller två eller tre Margaritas kan hjälpa för stunden.

    Charlotta, Flemming hittade vi hos Magasin 11 på Magasinsgatan. Kanske har han en kusin som saknar ett hem?

    Sofie, JA, supergott! Men du får allt ta och hålla dig ett tag till va? ;) Tack själv för igår!

    Remsan, jag tycker att tequila har fått lite dåligt rykte i och med salt, citron, tequila-grejen. Men alla borde smaka en Michael-margarita. Glasen är grymma!

    SvaraRadera
  7. vi brukar göra ful-margs på såna där mix man kan köpa i tacohyllan... men jag tror att michaels är godare!

    hoppas ni hade det riktigt trevligt igår, nästa gång vill och ska jag också vara med!

    SvaraRadera
  8. Vilken tur att Du skrev några rader på vår blogg, vilket föranledde oss att hitta hit - And we like!!!

    Tequila ingår inte i vårt vanliga sortiment - men så ofta som Anders lyssnar på "Marguerita time" med Status Quo (inget jag rekommenderar, men han är "lost forever") så vore det nog på sin plats att testa mellan varven.
    Hälsningar,
    Postgårdsromantikerna!!!

    SvaraRadera
  9. Pernilla, hur smakar ful-margs:en (underbart namn!)? Är de goda, eller "går de ner"? Vi hade det riktigt trevligt, men nästa gång blir det ännu trevligare då :)

    Postgårdarna, välkommen hit! Ja men det måste väl nästan vara obligatoriskt med en Margarita till Status Quo?

    SvaraRadera
  10. Hej! Ville bara titta in här och säga tack för i lördags, vad kul det var att se er alla! Hoppas att du hade god svamptur i skogen. :-D

    SvaraRadera
  11. Mycket intressant margaritarecept!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  12. Drinkar alltså. Jag är helt usel på att göra drinkar till mig själv hemma, men det är nog mest för att jag inte ens har en början till ett barskåp. :P Bra med tips på ställen som servar bra Margharitas, får dra dit och testa någon gång! :) Annars är nog Caipirinha det som förekommer oftast i mitt drinkglas. :)

    SvaraRadera
  13. Tina, tack för titten här och tack själva för en trevlig lunch! Svampturen var klart över godkänd.

    Då får fröken Dill genast testa tycker Tant Russin!

    Plommonet, ett redigt barskåp tar tid att bygga upp.. vårt är rätt skralt också. Caipirinhia är smaskens med med!

    Maria, JA! :D

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails