måndag 22 augusti 2011

De' e' mycke' nu

Vilken helg! När torsdagen närmade sig såg hela helgen lite sådär "lagom" bokad ut, men sedan smattrade det till! Men bara roliga saker har jag gjort, så jag ska inte beklaga mig.

Först ut på fredag kväll: Fördrink på Skojarebacken. Riktigt charmigt ställe med udda inredning och lång drinklista. Nästan för lång visade det sig då jag fick beslutsångest och tog ett glas husets röda istället.

Nästa stopp på kvällen blev tvärs över Aschebergsgatan, nämligen relativt nyöppnade Ottomania. Om du undrar vad som låg på den adressen innan (Aschebergsgatan 23) kan jag tala om att det inte låg någonting där. Det fick vi nämligen berättat för oss av en bitter tant som "minsann såg hela gatan förr, men nu bara ser ett tak". Du stiger in i ett turkiskt palats, och blir serverad prisvärd och riktigt god mat. Jag åt en lammbog som nästan föll isär när jag tittade på den. En drink i baren i den flådiga baren där någon kväll? Ja tack!

Värsta sultan-lokalen! Bilden lånad från Ottomania

Lördag förmiddag, blogglunch och Bondens marknad med Sofie, Johanna, Ann-Louise och Vera, Karin, Åsa och på-besök-Tina-och-Carl. Gött väder, perfekt för en utelunch på, för mig nya stället, En Deli Haga. Hemskt trevligt sällskap också för den delen. Och Johanna, hon hade med sin ett knäckebröd som var bland det bästa jag smakat! Receptet hittar du här.

Vidare mot svampskogen tillsammans med kära syster. Hon visade sig sitta inne på en och annan kantarellgömma, woho! Inga bisarra mängder svamp, men jag var mer än nöjd, jag som aldrig brukar hitta kantareller. Vad det blir av dessa får framtiden utvisa.


Nästa hållplats Red Lion (favorit) för påfyllnad i mat- och vätskedepåerna. Vidare mor Kungstorget och Kulturkalasets domänder. TSOOL, Mustasch och Daniel Adams-Ray avlöste och gick omlott om varandra. Vagnen hem. Sova. Ah.

Söndag morgon, rensa och förvälla svamp. Baka smulpaj (mer om den senare). Iväg mot Bärby! Detta himlarike för mat-nördar! Strålande sol, korgar och knivar i högsta hugg. Stövlar på, in i leran.Jag fick med mig tre sorters bönor, västeråsgurkor, rödbetor, majs, broccoli, tomater, lök. Det fanns så mycket mer att plocka med sig, men jag lyckas uppbåda någon form av karaktär och hejdade mig på många fronter. Det får ju tyvärr inte plats hur mycket som helst i kylen. Billigt var bara förnamnet på Bärby. Och himla mysigt var det att klafsa omkring i leran och känna sig agrikulturell.

Ring Guinness, jag tror jag hittat världens största kålrot!

Hör och häpna, i deras butik låg även den berömda pakistanska mangon som lovordats på bloggar i sommar. Jag såg det som ett tecken och högg en med en gång. Den ska avsmakas snarast.

Hem för att hämta paj och pojkvän, och iväg till svärmor. Klappa hundarna, äta paj. Väl hemma igen ålade jag mig ur jeansen, och bara tog det lugnt. Åt rödbetor också. Med getostkräm. En bra kväll.


Sammanfattningsvis så kan jag erkänna att hur mycket jag än tycker om att träffa folk, flänga runt, vara ute i naturen så är det minst lika gött att bara vara hemma och skrota en stund också. Men en bra och produktiv helg, det var det!

4 kommentarer:

 1. Jösses!! Så mycket man kan hinna med på en helg!! Och så mycket gott. Både på restaurang och direkt från jorden!! Kul att ses i lördags. Snart en repris tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen inte det lilla du hunnit med, så häftigt att kunna skörda och handla på sej så mycket gott. Pakistansk mango... sticky rice...

  Förmodar att den tantalantan inte uppskattar turkisk mat:) Det gör vi i alla fall och sparar på tipset till en eventuell Göteborgstur senare i höst, tack!

  SvaraRadera
 3. Det känns som du slog något rekord i hur många roliga saker som går att göra på en helg - men bra att du fick lite lugn och ro tid med rödbetorna där på slutet. :) Ser fram emot smulpajreceptet!

  SvaraRadera
 4. Sofie, jag är lite chockad själv. Vad hände liksom? Ja, vilket utfall det blev ändå i mat-väg, hurra! Jag tar en repris när som..

  Mårtenssons, absolut värt ett besök på Ottomania. Kanske har tanta fallit för den turkiska maten tills dess?

  Plommonet, ja om det inte är rekord så är det iallafall personbästa!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails